A les Planes d’Hostoles trobem 4 gorgs molt bonics que us recomanem que visiteu. Nosaltres només vem visitar el Gorg de La Plana perquè vem llegir que era dels més fàcils. En uns 15 minuts des d’on vem deixar el cotxe arribes a un dels millors gorgs de la Garrotxa. Us expliquem com va ser.

Com anar al Gorg de la Plana

L´excursió al gorg de La Plana és una excursió molt fàcil. Nosaltres la vem fer amb els peques. La peque amb 3 anys la va fer gairebé tota a peu. Només a la tornada, al darrer troç, vem haver de pujar-la a la motxilla.

Per iniciar la ruta heu de creuar la carretera i caminar una estona entre horts. Durant aquest tram nosaltres vem jugar a identificar les fruites i hortalisses que estaven plantades. Una manera de fer més amè el camí. Pel camí anireu trobant cartells i marques grogues que us confirmaran que aneu pel bon camí. No hi ha pèrdua.

Després de baixar unes escales de fusta us trobareu el Gorg de la Plana i un pont de fusta molt bonic. Si creueu el pont i seguiu el camí arribareu a un altre gorg. Aquest altre gorg no està senyalitzat, vem arribar de casualitat perquè vem decidir seguir el camí després de travessar el pont. Més tard, llegint, hem vist que es diu Gorg d’en Duran. Aquest segon és molt més bonic i espectacular que el Gorg de la Plana.

Gorg de la Plana
Gorg d’en Duran

Gorg del Molí dels Murris

Teníem pensat veure dos gorgs. El gorg de la Plana i el gorg dels Murris perquè havíem llegit que per visitar el Gorg dels Murris podies deixar el cotxe a 5 minuts. Però això ja no és així. Arran del COVID-19 han restringit l’accés a veïns i has de deixar el cotxe al pàrquing que està només sortir de la carretera.

Pel que vem veure a Google Maps hi ha més de 1,5km de camí per una carretera asfaltada fins arribar al pàrquing que volíem arribar. El que és a 5 minuts del gorg i just al costat de l’accés a la pista forestal que arriba al gorg dels Murris. Amb la peque no ens va semblar bona idea anar per la carretera asfaltada, així que vem preferir descartar-lo.

Altres Gorgs de Les Planes d’Hostoles

El gorg de Can Poetí i el gorg de Santa Margarida els vem descartem abans d’anar-hi. El gorg de Santa Margarida el vem descartar perquè vem llegir que era més complicat per anar-hi amb nens. I el de Can Poetí per descart. Vem veure que eren més bonics el gorg dels Murris i el de la Plana. Si teniu temps i aneu amb nens més grans us animem a que visiteu tots els gorgs.

Quan i com cal reservar per visitar els gorgs de les Planes d’Hostoles

Arran del COVID-19 i per evitar aglomeracions, en certs moments de l’any cal reservar per accedir a l’Espai protegit del Brugent. En aquest enllaç podeu consultar exactament els dies que cal reservar, però a gran trets cal reservar qualsevol dia de l’estiu i els caps de setmana i festius fins a mitjans novembre. Nosaltres vem anar a mitjans d’octubre entre setmana i l’accés era lliure. És més, vem poder gaudir tranquil·lament del gorg de la Plana perquè no hi havia ningú.

Aforament limitat als gorgs de Les Planes d’Hostoles

On aparcar per visitar els Gorgs de Les Planes d’Hostoles

Hi ha un aparcament habilitat al costat de la caseta on s’agafen els tiquets d’accés als gorgs. Des d´aquest pàrquing podeu accedir a tots els gorgs.

On dormir a La Garrotxa

Si voleu anar a veure el Gorg de la Plana i feu nit us expliquem on ens vem allotjar nosaltres, ja que ho recomanem 100%.

Nosaltres hem estat a dos allotjaments diferents a La Garrotxa. Dos allotjaments molt diferents però ideals per anar-hi amb nens.

Amb els peques ens hem allotjat a la masia La Xiquella al cor de la Vall d’en Bas. Una masia situada en un lloc privilegiat on pots desconnectar del dia a dia. Una altra opció és l’Alberg Torre Malagrida. En aquest alberg vem estar fa temps però ens va semblar molt bona opció per allotjar-te a Olot amb nens.

La Xiquela: Masia en la Garrotxa

Altres Gorgs de Catalunya on hem estat

Li estem agafant el gust a visitar gorgs amb els peques. Els petits ho gaudeixen molt, i hi ha moltes rutes que són aptes per fer amb ells sense problemes. Per nosaltres són una bona manera de desconnectar del dia a dia a la ciutat. Aquests són els que hem estat: