Quantes vegades havies desitjat quan eres petit dormir en una cabanya a un arbre? Nosaltres vem fer aquest somni realitat. Avui t’expliquem com va ser la nostra estada a Cabanes als arbres.

Quan ens vem casar alguns amics ens van regalar activitats. D’una ja us vem parlar en un vídeo: vem pujar en globus pel Bages i tot va ser sorpresa fins que vem arribar on sortia el globus. En aquesta entrada us explicarem un altre regal que ens van fer: anar a dormir en una cabanya en un arbre a Cabanes als Arbres.

Cabanes als Arbres és un lloc amb diverses cabanes en arbres on passar la nit a la natura. El lloc està a poc més d’hora i mitja de Barcelona, ​​a prop de Sant Hilari Sacalm.

Dormir en una cabanya d'un arbre - Cabana a les altures

Dormir en una cabanya d’un arbre – Cabana a les altures

Quan arribes i fas el check-in  t’expliquen normes de seguretat de la cabana i et donen una cistella amb diverses coses que necessitaràs a la cabanya: un encenedor per encendre el foc que hi ha dins, llums portàtils, piles per les llums, un mapa de com arribar a la cabana… Tot molt d’aventura.

Quina cabana escollir?

Si us decidiu a passar una nit a Cabanes als Arbres heu de saber que hi ha 10 cabanes. Per escollir-ne una heu de pensar quanta estona voleu caminar pel bosc, com preferiu l’accés, quines vistes preferiu…

Les cabanes estan a diferents distàncies de la masia on es fa el check-in i s’aparca el cotxe. Segons el què pugueu o vulgueu caminar pel bosc podeu descartar cabanes. Algunes de les que estan més lluny de la masia, la Mallerenga i la Cargolet, tenen una altra zona per aparcar a prop de la cabana. Així que podeu intentar anar a peu i si no ho veieu clar, agafar el cotxe.

Un altre punt a tenir en compte és l’accés a la cabana. Pot ser amb una escala vertical o amb pont penjant i escala però mes curta. Penseu que l’escotilla per accedir pesa i si té escala vertical té el seu què obrir-la.

Cabanes als Arbres - Interior de la cabana Mallarenga

Cabanes als Arbres – Interior de la cabana Mallarenga

Dormir en una cabanya d'un arbre - Interior de la cabana Mallarenga

Dormir en una cabanya d’un arbre – Interior de la cabana Mallarenga

Totes les cabanes tenen bones vistes. Podeu triar vista sobre els Pirineus o al Montseny.

A part de tenir en compte això, si us agrada l’ornitologia, el nom de la cabana també us pot influir en prendre la decisió. Els noms de les cabanes fan referència a diferents espècies d’ocells. Ens podem allotjar en l’Oreneta, Bosqueta, Pit Roig…

Cabanes als Arbres - La Mallarenga

Cabanes als Arbres – La Mallarenga

Cabanes als Arbres - Vistes des de la cabana

Cabanes als Arbres – Vistes des de la cabana

La nostra elecció va ser la cabana Mallerenga. Està a uns 600 metres de la masia on fas el check-in . Pots anar caminant pel bosc o en cotxe fins a un pàrquing que hi ha just al costat. Per accedir has de passar per un pont penjant fins a sota de la cabana. Allà hi ha uns 7 o 8 graons fins a l’escotilla que està tancada amb clau per entrar a la cabana.

Pujada a la cabanya

Pujada a la cabanya

Sopar a la masia

El sopar no està inclòs en el preu però és l’opció més còmoda. Per allà hi ha ben poc, així que com no us porteu alguna cosa per menjar a la cabana haureu d’anar lluny a sopar. El sopar estava bo però la vem veure una mica car pel que era.

Cabanes als Arbres - Sopar a la masia

Cabanes als Arbres – Sopar a la masia

Si arribeu de nit a la cabana teniu uns frontals per veure pel bosc. Nosaltres els vem fer servir quan vem tornar de sopar de la masia, ja que ja era completament de nit.

Què portar a una cabanya en un arbre?

Nosaltres vem anar-hi al mes d’abril i feia bastanta fresqueta. Vam encendre el foc mentre estàvem desperts, però no ens vem atrevir a dormir-nos deixant-lo encès.

A la cabana no hi ha ni electricitat ni aigua corrent. Les dutxes són a la masia i el lavabo que hi ha a la cabana té una bossa dins amb serradures.

Disponibilitat i com reservar

Després de mirar molt les dates vem acabar anant un dijous perquè no hi havia disponibilitat en divendres o dissabte fins al cap de molt temps. Podeu reservar a la seva mateixa web, on també podreu escollir si voleu sopar allà i a quina cabana voleu anar.

Coses a tenir en compte si voleu dormir en una cabanya

  • En Cabanes als Arbres no poden anar nens menors de 10 anys. Imagino que per tema de seguretat, ja que pujar un nen per l’escala vertical fins l’arbre no seria molt segur.
  • Per arribar haureu d’anar amb cotxe, no hi ha transport públic fins allà. Nosaltres vem llogar un a Rentalcars per anar-hi. Com que ens van donar un SUV ens va anar millor, ja que el camí per arribar-hi no està asfaltat.
  • Reserveu amb molt temps d’antelació si voleu anar en divendres o dissabte. I si és més a prop d’estiu millor que millor, per que farà millor temperatura a la nit i podreu banyar-vos a la piscina de la masia.