La Vall de Núria, per a nosaltres, és un dels paisatges de Catalunya més bonics. La visita aquest cop va ser especial, era la primera vegada que anàvem amb la peque. Ja fa uns mesos que vem anar i encara no caminava. Vem anar amb el cotxet i no vem tenir cap problema (podreu llegir més al respecte a l’entrada) i encara que era petita va poder gaudir d’aquest paisatge tan bonic.

Ara que ja camina i no per quieta seria molt diferent. Tenim moltes ganes de tornar amb ella perquè corri al seu aire i perquè vegi vaques en llibertat.

De camí al Cremallera de Núria
De camí al cremallera de Núria

Com arribar a la Vall de Núria

A la Vall de Núria es pot arribar de dues maneres: a peu o en cremallera. Potser és per això que és un lloc tan especial. Fins a l’any 1931 que es va inaugurar el cremallera de Núria només es podia pujar caminant pel qual ara és conegut com el Camí Vell de Núria. Si el voleu fer caminat, aquest camí comença a Queralbs (aquí podreu deixar el cotxe aparcat) i són unes 3h 45min de ruta. Podeu veure més detalls d’aquest itinerari aquí.

On agafar el cremallera de la Vall de Núria

Per arribar al cremallera haureu d’anar fins a Ribes de Freser o a Queralbs. Si aneu en tren, haureu de baixar-vos a Ribes de Freser i allà anar a l’estació de Ribes enllaç. Si aneu amb cotxe podeu decidir on agafar-lo, si a la de connexió amb el tren (Ribes enllaç), la de centre de Ribes (Ribes vila) o a Queralbs.

Nosaltres ens vem allotjar a mig camí entre les dues parades de Ribes, si seguiu llegint us parlarem de l’allotjament més avall. A l’estar a mig camí podíem decidir on agafar el cremallera. Al final vem decidir anar a la de connexió amb Renfe, perquè és la primera parada i així ens asseguràvem que podriem deixar el cotxet en un lloc que no molestés i poder seure amb la peque.

La parada del centre de Ribes és més bonica, així que si no aneu molt carregats i no us importa quedar-vos sense seient (no és un trajecte gaire llarg), us recomanem que aneu a aquesta estació. A males podeu baixar a veure-la quan pari a l’estació, però compte que no s’en vagi el cremallera sense vosaltres!

Pujar al cremallera costa 25,5 € anada i tornada (preu 2019) i els petits menors de 3 anys no paguen. Podeu consultar els preus actualitzats en aquest link. Si us dieu Núria o Gil (per l’Ermita de Sant Gil) el cremallera és gratis. També teniu un 10% de descompte en forfaits, lloguer d’esquí i altres activitats que podeu llegir aquí. Només haureu de presentar el vostre DNI per demostrar el vostre nom.

Si viatgeu a Núria amb un gos no us preocupeu, pot pujar al cremallera. Viatgen gratuïtament però han de portar un morrió. Podeu veure tota la informació aquí.

Estació de l'Cremallera Ribes Vila per anar a la Vall de Núria (Centre de Ribes de Freser)
Estació del cremallera Ribes Vila per anar a la Vall de Núria (Centre de Ribes de Freser)
Cremallera a la Vall de Núria

On dormir a la a Vall de Núria

A la Vall de Núria hi ha dos allotjaments: un hotel i un alberg. L’hotel està a la mateixa vall. En canvi, per arribar a l’alberg haureu d’agafar un telecabina que costa 3€.

On dormir a la Vall de Núria
On dormir a la Vall de Núria

Nosaltres vem dormir a l’ Hotel Catalunya Park de Ribes de Freser, on s’agafa el cremallera. Vam decidir no allotjar-nos a la Vall de Núria perquè ens feia cosa tenir una urgència amb la peque i no tenir la possibilitat d’agafar el cotxe i anar-nos pel nostre compte. A la Vall de Núria hi ha un centre mèdic amb metge de guàrdia 24h però vem preferir deixar-ho per una altra ocasió. Quan sigui més gran segur que dormirem allà, de nit ha de ser espectacular!

La decisió de no allotjar-nos a la Vall de Núria va ser molt encertada. La peque va començar amb un virus intestinal i el dia abans de tornar-nos m’ho va passar a mi (Laura). Per por que el següent fos el David i que no pogués conduir de tornada a casa, vem decidir tornar-nos abans d’hora. A l’estar a Ribes de Freser ens vem poder anar sense haver d’estar pendents dels horaris de l’cremallera.

Us recomanem l’hotel, vem estar molt bé i el personal es va portar molt bé amb nosaltres. Sabien que la peque estava malalta de la panxa i ens van dir que ens podien fer arròs o el que volguessim per ella en qualsevol moment. Que només havíem de dir-lis. A més a més, ens van tornar la major part del que havíem pagat per l’última nit que no vem poder gaudir.

On menjar a la Vall de Núria

Nosaltres vem menjar al restaurant que hi ha a l’hotel de la Vall de Núria i vem menjar genial.  Es bufet lliure i costa 22€ per persona (preu 2019). Aquí podeu veure més informació.

Al restaurant de l’hotel de la Vall de Núria tenen trona, amb la peque s’ha convertit en una cosa molt important a tenir en compte. També tenen microones en el que tu mateix pots escalfar les papilles o la llet del nadó.

On menjar a la Vall de Núria

Excursió a la Vall de Núria amb nens

Anar amb el cotxet de nadó

Nosaltres vem anar amb el cotxet de la peque i no vem tenir cap problema. Ni al cremallera ni després a la Vall de Núria per moure’ns. Ens vem portar el Kuki de Babymonsters. Aquesta cadireta de passeig ens la vem comprar amb la idea que fos una cadireta per donar-li trote i plegat es molt més compacte que el Bugaboo Bee que tenim per ús diari. Òbviament no és tan còmode de portar i suposem que no és tan còmode per a ella. Amb la diferència de preu ja us podeu imaginar, però el tenim justament per a ocasions com aquesta o per quan marxem de viatge amb avió.

Activitats per a nens a la Vall de Núria

Us deixem un llistat de les activitats que es poden fer amb nens a la Vall de Núria amb un enllaç a la seva pàgina web perquè pugueu consultar edats, horaris i preus.

Activitats per adults

Esquiar a Núria

Núria també és conegut per les seves pistes d’esquí. Inicialment, abans que hi hagués cremallera, la gent pujava a peu per anar a esquiar. Una vegada que arribaven a Núria, encara havien de pujar a peu la muntanya que volguessin baixar esquiant. Fins l’any 1947 no hi va haver el primer telecadira de Núria per pujar a pistes.

Avui dia podeu trobar packs de forfet i cremallera bastant millor de preu que els forfets d’altres estacions d’esquí. Si aneu des de Barcelona i no voleu anar amb cotxe també hi ha el pack combinat de Tren + cremallera + Forfet anomenat Skitren.

En la mateixa estació del cremallera podreu llogar tant l’equip d’esquí com el de snowboard. Aquí podeu veure els preus.

Un dia a la Vall de Núria

Aquest és el vídeo que vem fer durant la nostra visita a la Vall de Núria: