Hem demanat a petits comerços que ens recomanin joguines i contes per viatjar sense sortir de casa amb nens. Per les seves mans passen moltes joguines, jocs i contes així que vem pensar: Qui millor que ells per sabes què ens farà viatjar sense sortir de casa?

La peque viatjant a París amb els Aristogats

La peque viajando a París con los Aristogatos

Abans d’ensenyar-vos tot el que ens han recomanat, volem donar les gràcies a l’Eugènia de Llibreria Fabre, al Quim de Jugaia, a la Martina de Fusta Cadabra i a la Rut de Happy Kids per dedicar-nos el seu temps en plena campanya nadalenca.

A continuació us expliquem una mica de cada una de les botigues que ens han ajudat:

Llibreria Fabre

Fabre és la llibreria més antiga de Barcelona, al districte de l’Eixample. Va ser fundada l’any 1860 i ha passat per tres famílies diferents. L’actual la va adquirir el 1950 i ja va per la tercera generació. Des de llavors, s’especialitzen en llibres en alemany i des de fa uns anys també en llibre infantil en català i castellà. Si aneu a visitar-los, també trobareu una àmplia selecció de joguines de fusta, seguint la tradició alemanya, miniatures de fusta i jocs de taula.

Jugaia

Jugaia és una botiga respectuosa amb el desenvolupament natural dels infants. El Quim i l’Eva porten sis anys treballant amb l’objectiu d’acostar el joc de qualitat a tothom perquè, com diuen ells, som el que juguem. Si us apropeu a la seva botiga de Sant Quirze del Vallès, trobareu jocs, joguines i llibres que deixen el protagonisme als nens i nenes. Perquè puguin jugar i descobrir des de la imaginació.

Fusta Cadabra

Fusta Cadabra és una botiga de joguines del barri de Sants de Barcelona. La Martina la va obrir el 2017 i li encanten les joguines creatives i originals amb compromís social i mediambiental. Creu que el joc hauria d’estar present en la vida de tothom, independentment de l’edat, ja que es desenvolupen moltes capacitats a través del joc.

Happy Kids

Happy kids és una botiga on trobareu regals, complements i joguines educatives, sostenibles i respectuoses amb el medi ambient. Va néixer el 2017 a l’Ametlla de Mar i va ser un somni fet realitat de dues amigues.

Jocs i joguines per viatjar sense sortir de casa

Per nens i nenes de 1 a 3 anys

La Martina de Fusta Cadabra ens recomana diferents joguines per viatjar a la jungla. Amb els tres jocs que ens proposa viatjarem a la jungla però de maneres diferents.

Amb el Topanijungle de DJECO viatjarem combinant els animals i els cubs per classificar-los i apilar-los. També ens proposa anar a la jungla viatjant en un tren mentre que sona música amb la pista de música i micos de Hape. Per últim ens recomana els animals salvatges de Plantoys.

Com viatjar des de casa amb nens: Topanijungle - Fotografia de DJECO

Topanijungle – Fotografia de DJECO

Com viatjar des de casa amb nens: Tren música i micos - Fotografia de Hape

Tren música i micos – Fotografia de Hape

Com viatjar des de casa amb nens: TPack animals salvatges - Fotografia de Plantoys

Pack animals salvatges – Fotografia de Plantoys

Per nens i nenes de 3 a 6 anys

El Quim de Jugaia ens recomana un joc cooperatiu anomenat Snow snow. Amb aquest joc podrem viatjar fins a les fredes terres del nord on podrem jugar amb ninots de neu. De les fredes terres del nord la Martina de Fusta Cadabra ens convida a viatjar fins a l’illa del tresor amb Piratas de la suerte. Qui aconseguirà el tresor? I, per últim, la Martina també ens recomana el puzzle Discover World Animals de Cocodrile Creek per aprendre on viuen diferents animals.

Com viatjar des de casa amb nens: Snow snow - Fotografia de Jugaia

Snow snow – Fotografia de Jugaia

Com viatjar des de casa amb nens: Piratas de la suerte - Fotografia de HABA

Piratas de la suerte – Fotografia de HABA

Com viatjar des de casa amb nens: Discover world animals - Fotografia de Crocodile Creek

Discover world animals – Fotografia de Crocodile Creek

Per nens i nenes de més de 6 anys

Què us sembla viatjar fins al Sistema solar? Descobreix els planetes és la proposta de Jugaia. Podrem viatjar fins al sistema solar però a poquet a poquet, ja que l’hem de muntar nosaltres. Es tracta d’un trencaclosques de 200 peces i que brilla sota llum ultraviolada.

Joguines, jocs i contes per viatjar des de casa: Descobreix els planetes - Fotografia de Jugaia

Joguines, jocs i contes per viatjar sense sortir de casa: Descobreix els planetes – Fotografia de Jugaia

Si no volem anar tan lluny, ens podem quedar a la Terra i fer un mapamundi. Des de Fusta Cadabra ens proposa un atles magnètic de VILAC de 72 peces amb el que també aprendrem a situar els diferents països. Per aprofundir més en els països dels diferents continents ens recomana Los países de Europa o Los países del mundo.

Atles magnètic de Vilac

Atles magnètic de Vilac

La Rut de Happy Kids ens convida a viatjar al passat per conèixer l’imperi romà gràcies al puzzle Go to Rome de Londji. Primer farem el trencaclosques i després buscarem tots els personatges i descobrirem els secrets que amaga la ciutat.

Joguines, jocs i contes per viatjar des de casa: Puzzle Go to Rome - Fotografia de Happy kids

Joguines, jocs i contes per viatjar sense sortir de casa: Puzzle Go to Rome – Fotografia de Happy kids

Contes per viatjar sense sortir de casa

Per nens i nenes de 1 a 3 anys

L’Eugènia de Fabre ens recomana On mengem avui? de l’editorial Combel. Ens diu que creuen que en aquesta franja d’edat és molt important provar el menjar típic de la zona on viatgem. En el conte els nens podran descobrir restaurants típics: mexicà, japonès, l’italià…

On mengem avui? - Fotografia de Llibreria Fabre

Joguines, jocs i contes per viatjar sense sortir de casa: On mengem avui? – Fotografia de Llibreria Fabre

Des de Jugaia ens recomanen A la selva! de l’editorial Combel. Ens diuen que descobrirem animals sorprenents que sembla que vulguin sortir del conte. Es tracta d’un llibre de petit format però amb vida pròpia.

A la selva! - Fotografia de Jugaia

Joguines, jocs i contes per viatjar sense sortir de casa: A la selva! – Fotografia de Jugaia

Des de Fusta Cadabra també ens recomanen uns contes de l’editorial Combel. Per complementar les joguines per viatjar a la jungla ens recomana Els crits de la Jungla! I per viatjar al bosc o a la sabana ens proposa El meu primer memory. Els animals.

Els crits de la jungla - Fotografia de Combel

Els crits de la jungla – Fotografia de Combel

El meu primer memory. Els animals - Fotografia de Combel

El meu primer memory. Els animals – Fotografia de Combel

Per nens i nenes de 3 a 6 anys

La Martina de Fusta Cadabra ens convida a viatjar amb l’Atles del món de l’editorial Baula. Un llibre amb el que aprendrem moltes coses com quants països hi ha al planeta, perquè fa calor al desert… un encert per petits i petites curisos/es.

Atles del món - Fotografia de Baula

Atles del món – Fotografia de Baula

Des de Fabre ens recomanen Un año en el bosque de l’editorial SM. L’Eugènia ens explica que podem viatjar al bosc en qualsevol moment de l’any i veure com viuen els animals cada mes de l’any. És un llibre sense text, només apareix el nom del mes en cada pàgina. Amb aquest llibre es pot adquirir nou vocabulari, imaginar que faran els animals… un llibre del que es pot treure molt suc i deixar volar la imaginació.

Joguines, jocs i contes per viatjar des de casa: Un año en el bosque - Fotografia de Llibreria Fabre

Joguines, jocs i contes per viatjar sense sortir de casa: Un año en el bosque – Fotografia de Llibreria Fabre

Per nens i nenes de més de 6 anys

L’Eugènia de Fabre ens recomana El gran llibre de les cuques d’Editorial Joventut. És un llibre de gran format però d’animalets tan petits com les cuques. Ens diu que quan viatgem també ens hem d’aturar i apreciar les petites coses que ens envolten com les papallones, les formigues…

Joguines, jocs i contes per viatjar des de casa: El gran llibre de les cuques - Fotografia de Fabre

Joguines, jocs i contes per viatjar sense sortir de casa: El gran llibre de les cuques – Fotografia de Fabre

Per majors de 6 anys la Martina de Fusta Cadabra ens recomana un Atles del món de l’editorial MAEVA per conèixer mil curiositats i meravelles del món. I pels més aventurers i aventureres el POP volcans de l’editorial Edelvives per viatjar fins a les profunditats de la terra.

Atles del món

Atles del món

Esperem que us hagin agradat totes les joguines, jocs i contes que ens han recomanat i que viatgeu molt sense sortir de casa quan no ho puguem fer físicament. Nosaltres ja ens hem apuntat algun per la peque. Si us agrada algun, us animem a que us apropeu a la botiga o el compreu a través de la botiga online.

Si teniu alguna recomanació de joguina, joc o conte per viatjar sense sortir de casa deixeu-la als comentaris i així entre tots tindrem molts recursos.