La nit dels museus logo

Aquest dissabte a la nit es va celebrar a Barcelona la Nit dels Museus. Un esdeveniment organitzat per l’Ajuntament de Barcelona en el que es podia assistir gratuïtament als museus de la ciutat. L’esdeveniment va ser tot un èxit, ja que més de 125.000 persones hi van assistir.

El MNAC, el Macba, el Museu d’Història de Barcelona, el Museu Europeu d’Art Modern, el CosmoCaixa, el Museu Picasso, la Fundació Antoni Tàpies, el CaixaFòrum, el Museu d’Història de Catalunya, el Museu Marítim de Barcelona, el Museu Barbier-Mueller d’Art Precolombí i el CCCB van ser els museus més visitats.

La nit dels museus és molt peculiar, sobretot per l’horari en el que es fa (de les 19:00h a la 1:00) ja que és molt poc usual per visitar museus. Fa que la ciutat canvii totalment per la nit, amb molta afluència de gent pels carrers.

MNAC: Museu Nacional d'Art de Catalunya

Nosaltres vem visitar l’MNAC, un edifici espectacular i que sense dubte tornarem a visitar-lo per veure’l amb deteniment. El principal motiu d’anar-hi va ser que hi havia un concert de una banda de Jazz de Sant Andreu: Andrea Motis & Joan Chamorro. Vem deixar el museu només acabar el concert ja que la nostra intenció era entrar a la Pedrera.Concert Andrea Motis & Joan Chamorro

Al marxar, des del museu es veien les fonts de Montjuïc, un espectacle de llum i color que us recomanem si no hi heu assistit mai, i les vistes de la ciutat il·luminada. Realment espectacular.

Font màgica de Montjuïc

A l’arribar a la Pedrera la cua per entrar-hi donava mitja volta a l’illa. El personal de la Pedrera deia que hi havia dues hores de cua per entrar-hi, i en hora i mitja tancaven aixi que vem decidir marxar.

Terrassa de la Pedrera

Per l’edició de l’any que ve creiem que el millor és escollir un sol museu a visitar i anar d’hora a fer cua. Sobretot si es tracten de museus molt turístics o petits, on l’aforament no és molt gran.

Fotografies

Palau Nacional | Ivan Mlinaric a Flickr
Font Màgica Montjuïc 2 | jeroen_bennink a Flickr
Un bosc de somni / A dream forest | SBA73 a Flickr