Una de les coses que més ens va sorprendre de Roma va ser l’espectacularitat de les fonts de la ciutat. Als romans els hi agradava tot el relacionat amb l’aigua, només cal veure els aqüeductes i banys termals que feien a la seva època.

Fontana di Trevi

Fontana di Trevi

La fontana di Trevi és un dels símbols de la ciutat. Les seves dimensions fan que sigui de les fonts més espectaculars del món. Una de les coses que més sorprèn és que per arribar-hi has d’anar per carrers estrets i, de cop i volta, apareixes a una plaça molt gran on tota ella és la Fontana de Trevi.

Fontana di Trevi

Una llegenda tradicional en aquesta font diu que qui tiri una moneda tornarà a visitar Roma. S’estima que recullen un 900.000€ anuals amb les monedes que hi tira la gent. Nosaltres hi vem llençar (1 cèntim, que es noti que som catalans) així que segons la tradició ens toca tornar-hi.

Plaça Navona i font de Neptú

Font de Neptú a la Plaça Navona

Les fonts que trobem a la plaça Navona també són molt peculiars. Més que fonts són escultures amb aigua al voltant. Personalment, la més impressionant va ser la font de Neptú, Déu del mar (fotografia superior).

Font a la plaça Navona

Fontana della Barcaccia

Al peu de l’escalinata de la Plaça Espanya trobem aquesta singular font. Aquesta representa una barca semi inundada, pensada pel seu escultor per recordar les inundacions produïdes l’any 1588. En aquella època, la gent era rescatada de les seves llars amb barques similars.

Fontana della Barcaccia

Diuen que l’aigua que brota de la font, surt des de la popa i la proa del vaixell, és la més dolça de tot Roma. Una imatge típica és la dels turistes provant aquesta aigua.