Si l’alemany ja és complicat, el sistema de transport públic de Munic no podia ser menys. Quan vem començar a organitzar el viatge a la capital Bàvara i vem mirar quins títols de transport ens anirien millor i amb quins estalviaríem més diners, vem veure que allò no seria feina fàcil. En aquesta entrada volem explicar-vos el que vem aprendre del sistema de transport de Munic per facilitar-vos les coses si esteu pensant anar a Munic.

Transport públic de Munic

El transport públic de Munic, a l’igual que el de Barcelona, és un sistema integrat de transport que inclou busos, metro (U-Bahn), tren suburbà o de rodalies (S-Bahn) i tramvia.

La forma més senzilla de comprar els billets de transport són les màquines automàtiques que trobareu a les estacions de metro (U-Bahn) i tren suburbà (S-Bahn). Podeu posar-les en español i d’aquesta manera facilitar-vos la compra. Quan compreu bitllets en aquestes màquines i no els voleu utilitzar aquell mateix dia heu d’anar en compte, ja que algunes màquines te’ls validen automàticament. Per evitar això, us recomanem que compreu els bitllets el mateix dia, especialment el bitllet de l’aeroport que a nosaltres se’ns va validar automàticament a la màquina.

Transport Públic de Munic: Metro de Munic

Transport Públic de Munic: Metro de Munic

Validació dels billets de transport públic de Munic

A diferència de ciutats com Londres, Barcelona o Madrid, a Munic no hi ha cap màquina que t’impedeixi accedir al metro i al tren suburbà sense pasar el bitllet de transport. Malgrat això, la Yolanda, la nostra guia de Munic ens va comentar que la honestitat alemanya els impedia colar-se. Com un alemany podria agafar un transport sense pagar? En aquest aspecte, en el nostre país queda molt per aprendre…

Tot i que no hi barreres, sí que hi ha unes màquines on validar el billet de transport. És important que ho feu, perquè viatjar amb bitllet no validat suposa una multa.

Transport Públic de Munic: Entrada del metro

Transport Públic de Munic: Entrada del metro

Tipus de bitllets de transport a Munic

Anem a la part més complicada del tema, les diferents opcions de billets de transport. Nosaltres només us parlarem de les opcions que vem utilitzar perquè són les que realment sabem com funcionen. Si voleu més informació podeu consultar la web de transport públic de Munic.

Airport-City-Day-Ticket

L’Airport-City-Day-Ticket és el bitllet que haureu de comprar quan arribeu a l’aeroport de Munic. Inclou totes les zones de la xarxa de transport de Munic i et permet aquell dia fer tots el viatges que vulguis. Segurament quan arribeu a l’aeroport trobareu gent que us l’intenta vendre, nosaltres no ens vem fiar i vem preferir comprar-lo a la màquina. A la tornada el que sí vem fer va ser regalar-lo a algú que havia d’anar de l’aeroport al centre.

Com la majoria de bitllets que veureu a continuació trobareu l’opció single i partner. El single només dóna dret a viatjar a una persona i l’opció partner poden viatjar fins a 5 adults. Si aneu amb nens, dos nens (de 6 a 14 anys) compten com un adult.

Bitllet d’un dia o Tageskarte

Amb el bitllet d’un dia o tageskarte pots fer tots els viatges que vulguis durant un dia i fins les 6 del matí del dia següent. S’ha d’escollir la zona, Innenraum (zona blanca), München XXL (zona blanca i verda), Außenraum (zona verda, groga i vermella) o Gesamtnetz (totes les zones).

Xarxa de transport púbic de Munic

Xarxa de transport púbic de Munic

Hi ha l’opció d’un o tres dies, single o partner.

Bayern Ticket

El Bayern Ticket és un bitllet que et permet agafar tots els trens regionals que vulguis durant un dia per la regió de Baviera i fins a Salzburg. També existeix la versió single i partner. A part de validar-lo (si no ho fa automàticament la màquina on la compreu), al bitllet hi ha un espai on posar el nom dels passatgers.

A part dels trens regionals, amb aquest billet podeu agafar el transport de Munic.

És el bitllet ideal si feu una excursió a Salzburg o al Castell de Neuschwanstein.

Esperem que amb aquesta entrada us hagin quedat clars els títols de transports més utilitzats pels turistes. Qualsevol dubte us animem a que ens comenteu!

Informació útil de Munic

  • Vols a Munic: Nosaltres vem volar amb Lufthansa des de Barcelona ja que era l'opció més barata, fins i tot millor que companyies low-cost com Vueling. Tot i així sempre està bé comparar amb cercadors com Skyscanner i intentar ser flexibles en dates per trobar els millors preus.
  • On dormir a Munic: Nosaltres vem dormir al Golden Leaf Parkhotel im Lehel i com el seu nom indica, té el metro de Lehel a cinc minuts caminant. Ens va costar 35 € la nit per persona, una mica per sobre del nostre pressupost habitual, però ens va agradar molt. Podeu llegir que ens va semblar en aquesta entrada.
  • Què menjar a Munic: Munic va ser un dels primers llocs on vem començar a provar menjar típic i va ser de les millors decisions que hem pres mai. El menjar bavarès és espectacular. Podeu veure que vem menjar a la entra sobre què menjar a Munic.
  • Què veure a Munic: Podeu llegir la nostra entrada dels 5 imprescindibles de la ciutat de Munic o mirar la categoria Munic per veure que més hem escrit d'aquesta ciutat bavaresa.
  • Excursions des de Munic: Si aneu a Munic no podeu marxar sense visitar el castell de Neuschwanstein. Encara que és molt turístic és un imprescindible per a nosaltres. Si decidiu anar al castell, també podeu visitar el poble de Füssen molt a prop del castell.
  • La nostra guia de Munic: Podreu veure tot el que ens va semblar interessant compartir d'aquesta ciutat. Una mica com aquesta informació útil però més en detall.