Després de conèixer una mica de la ciutat de Füssen i la seva arquitectura la nostra guia de Füssen, Ursel, ens va portar fins al pont del carrer Lechhalde, que ens permetia creuar el riu Lech.

Als dos costats del riu hi havia cases, no més altes de tres plantes. Si no fos per la humitat que han de tenir, ha de ser molt tranquil viure en una caseta d’aquestes, amb el corrent del riu com un dels pocs sorolls que es deuen sentir. Tranquil·litat i silenci.

Què fer a Füssen: Riu Lech

Què fer a Füssen: Riu Lech

Activitats de Muntanya des de Füssen

Des del pont vem poder veure muntanyes no gaire lluny, però segons ens va dir l’Ursel les més altes no es podien veure debut a la boira. Va ser aquí on ens va començar a explicar les activitats de muntanya que es fan a la ciutat de Füssen.

Hi ha moltes rutes de muntanya tant pels que volen una petita volta per la muntanya fins recorreguts per autèntics amants de la muntanya. L’Ursel assegurava haver fet grans caminades quan era una mica més jove.

En aquestes rutes trobem cabanes on dormir al mig de la muntanya, molt útil per poder fer les rutes més complicades en més d’un día. Aquí podeu veure les rutes que es poden fer des de Füssen.

Què fer a Füssen: Paisatge prop de la ciutat de Füssen

Què fer a Füssen: Paisatge prop de la ciutat de Füssen

Excursions amb bicicleta a Füssen

La bicicleta és un mitjà de transport molt comú entre els habitants de Füssen. L’Ursel ens explicava que l’acostumen a utilitzar per anar fins el llac Forggensee, un dels llacs més grans de Baviera. Per fer-vos una idea, el llac és tant gran com cinc vegades el Central Park de Nova York. Mentre ells van en bici fins al llac, els alemanys de fora de Füssen estan fent caravana amb el cotxe per arribar o sortir del llac. Molt més còmode i sa anar pel carril bici.

A Füssen i els seus voltants trobem 1500km de carril bici habilitats per aquest tipus d’excursions.

Què fer a Füssen: Activitats des de Füssen - Llac Forggensee

Què fer a Füssen: Activitats des de Füssen – Llac Forggensee

Altres activitats a Füssen

Sembla que el ventall de coses que podem fer a la ciutat de Füssen no acaba aquí, i es que activitats com alpinisme, paracaigudisme, creuers pels llacs o visites a castells com Neuschwanstein són algunes d’elles. Füssen és un bon lloc per desconnectar tant si vas amb la parella com amb nens, ja que segur que ho passaran genial amb totes aquestes activitats.

Què fer a Füssen: Castell de Neuschwanstein

Què fer a Füssen: Castell de Neuschwanstein

A nosaltres, mentre escoltàvem tot el que oferia Füssen, ens van donar ganes de quedar-nos una setmana i agafar una bicicleta per recórrer tot. Per un moment em vaig oblidar que havíem d’agafar el tren cap a Munic. Llàstima que els nostres dies a Alemanya eren molt limitats i que només vem poder estar en aquesta ciutat unes hores. Tot i així, no descartem tornar en el futur i fer de Füssen el nostre campament base.

Encara ens queda molt més per descobrir de la ciutat bàvara de Füssen. Aviat escriurem l’últim capítol d’aquesta escapada. Fins aviat!