En la nostra última estada a Londres vem decidir anar a veure el Shakespeare’s Globe Theatre. Les raons que ens van portar a visitar-lo van ser diverses. Dos de les que tenien més pes eren que el primer cop que jo (Laura) vaig estar a Londres no vaig poder entrar per qüestió de temps i l’altre que amb la London Pass l’entrada era gratuïta.

Exterior del Shakespeare's globe

Una rèplica del Shakespeare’s Globe

Així que un dels matins ens vem llevar d’hora i vem anar al Globe. Per ser finals de Juliol no vem trobar molta cua, però vem haver d’esperar al següent grup ja que les visites són guiades. Quan entres hi ha una exposició amb maquetes d’escenaris, vestuari… records del que s’havia viscut en el Globe original. Sí ho he dit bé, el que hi ha actualment a Londres és una rèplica del que anys enrere va viure l’esplendor de Shakespeare. Tot i que la localització no és l’original, està a 200 metres, la construcció la van fer seguint la metodologia que es feia servir en 1599.

Maqueta del Shakespeare's Globe

Una visita guiada amb molta passió

Un cop has visitat la petita exposició et diuen que et dirigeixis a un arbre que hi ha al pis inferior i allà et trobes amb la persona que et farà de guia. El guia parlava en anglès però a l’inici del tour et donaven l’opció d’agafar un aparell que t’ho explicava en diferents idiomes. La veritat és que no sabem si era una mena d’audioguia o un traductor simultani perquè vem optar per fer la visita en anglès.

Interior del Shakespeare's Globe

El nostre guia, el doble del Jim Carrey, ens va fer passar una molt bona estona. Es notava que el seu treball li apassionava. Entre bromes i ironies ens va fer sentir com si visquéssim al Londres d’aquella època. Al Londres purità del costat de la City que volia tancar els teatres de l’altre costat del Tàmesi perquè eren llocs freqüentats per pecadors que anaven a beure i descontrolar-se amb senyoretes de no molt bona reputació.

En aquesta hora i poc que dura la visita guiada vem riure molt, vem aprendre una mica d’història i ens vem sentir realitzats per entendre l’anglès, òbviament no a la perfecció, però molt del que el guia ens va explicar.