En aquesta entrada us vull parlar sobre el meu museu preferit, el Museu d’Història Natural de Londres. Un museu del que no només m’agrada el contingut, sinó que també m’agrada, i molt, la seva arquitectura.

Museus de ciència

Quan era petita el meu museu preferit era el Museu de la Ciència de Barcelona, l’actual CosmoCaixa, però quan vaig tornar de més gran ja no va ser el mateix. El recordava més gran i divertit però clar, els meus records èren des del punt de vista d’una nena petita a qui li encantava participar en tots els experiments i al toca-toca (un taller per apropar als nens a diferents animals com serps, cogombres de mar, tortugues, granotes…).

Ara que sóc més gran el museu que més m’agrada és el Museu d’Història Natural de Londres. Com veieu, els meus gustos no han canviat i la ciència és la meva passió i professió.

Una mica d’història del Museu d’Història Natural de Londres

Al 1753 Sir Hans Sloane, metge i botànic nord-irlandès, va deixar la seva extensa col·lecció de curiositats i objectes relacionats amb la història natural a la nació. La col·lecció de Hans Sloane va estar al British Museum fins que al 1860 l’encarregat de la col·lecció d’història natural, Sir Richard Owen, va demanar al govern un nou edifici.

El nou edifici seria construït al sud de Kensington, on prèviament estava ubicat l’edifici de l’Exposició Internacional de 1862. Edifici considerat com un dels més lletjos construïts a Anglaterra. Sembla mentida però l’arquitecte d’aquest edifici tan lleig, el capità Francis Fowke, va guanyar el concurs per dissenyar el Museu d’Història Natural.

Pocs anys després, Francis Fowke va morir sobtadament i un jove i poc conegut Alfred Waterhouse va ser l’encarregat de construir l’actual edifici del museu.

Museu d'Història Natural de Londres

Museu d’Història Natural de Londres

Finalment i anys després, al 1881, el Museu d’Història Natural de Londres va obrir les portes al públic.

Col·leccions del Museu d’Història Natural de Londres

L’entrada al Museu d’Història Natural de Londres és gratuïta, però per poder accedir a les coleccions temporals s’ha de pagar.

Entre les col·leccions permanents del museu trobem exemplars de plantes, animals, fòssils, meteorits, pedres i minerals. Així que hi ha per tots els gustos. Personalment la zona que més m’agrada és la dels fòssils.

Ous de dinosaures al Museu d'Història Natural de Londres

Ous de dinosaures al Museu d’Història Natural de Londres

Interior del Museu d'Història Natural de Londres

Interior del Museu d’Història Natural de Londres

Els dinosaures estan de vacances!

Com us he dit la col·lecció de fòssils, concretament la de dinosaures, era la meva prioritat. Si és que sóc com una cria! El primer dia que vem anar ens vem trobar amb un cartell que deia que els dinosaures estaven de vacances. La meva cara va ser de decepció, el David us ho pot dir, però llavors vem veure que tornaven de vacances just el dia que marxàvem. Així que l’últim matí a Londres el vem passar visitant aquest museu que tant m’agrada!

Laura al Museu d'Història Natural de Londres

Laura al Museu d’Història Natural de Londres

Dinosaure al Museu d'Història Natural de Londres

Dinosaure al Museu d’Història Natural de Londres

Buscant informació per aquesta entrada del bloc he trobat que, gratuitament, els mesos de més afluència de visitants es pot reservar un tiquet per estalviar-te les cues en l’exposició dels dinosaures. La veritat és que no sé ben bé com funciona perquè quan vem anar desconeixíem l’existència d’aquest tiquet. Si aneu amb nens és una bona opció perquè ja sabem que als nens no els hi agrada esperar.