Si li preguntem per mercats de segona mà a algú de menys de vint anys ens parlarà d’alguna pàgina com Ebay, on pots trobar de tot de manera online. Quan penso en aquestes coses crec que ja no sóc tan jove. Recordo que de petit comprava còmics de segona mà i intercanviava cromos al mercat de Sant Antoni. Mercats com del que parlarem avui et fan reviure certa nostàlgia per coses que altres persones han considerat que ja no els hi feien falta.

Portobello Road Market a Notting Hill

Avui us parlarem del mercat de Portobello Road, a Londres. Portobello Road és un dels carrers principals del barri de Notting Hill, on va ser rodada la pel·lícula amb el mateix nom. Cada dia hi trobem un mercat de fruites i verdures muntat en mig del carrer, però és en dissabte quan aquest mercat adquireix certa màgia a l’afegir-s’hi el mercat d’antiguitats.

Passejant per aquest mercat tan transitat trobarem articles de tot tipus. Joies que ens transportaran a altres països i ens pensarem que estem en un mercat marroquí, roba de segona mà per a tots els gustos… la varietat de productes ens faran sentir tot tipus de sentiments.

Anells de segona mà al Portobello Road Market
Anells de segona mà al Portobello Road Market
Carrers de Notting Hill a Londres
Carrers de Notting Hill a Londres

Fotografia al Portobello Road Market

Un dels moments en què més vaig gaudir en aquest mercat va ser quan vem arribar a dues paradetes d’antigues càmeres de fotografia.

En veure-les et fa pensar en els autèntics professionals que havien anat equipats amb aquests aparells. Eren d’una època en què les paraules auto-enfocament, exposició automàtica i Photoshop no podien sonar a altra cosa que ciència-ficció. Per fer bones fotografies havies de ser un mestre i haver-hi dedicat moltíssimes hores a l’aprentatge de la tècnica.

Avui en dia no és fàcil ser un bon fotògraf però qualsevol pot fer fotografies més que decents amb una càmera d’un telèfon mòbil. Digueu-me nostàlgic però tot i fer fotos amb el mòbil avui en dia, en veure les Canon, Minolta i d’altres que vem veure en aquest mercat em van venir ganes d’emportar-me-les a casa.

Càmeres antigues al Portobello Road Market
Càmeres antigues al Portobello Road Market

Cotxes d’època

Els turistes deixaven de fer fotos als carrers i les parades quan es trobaven amb autèntiques marevelles aparcades al carrer. Un dels dies que vem estar a Portobello vem poder veure diversos cotxes d’època. Aquests no estaven a la venda però segur que la seva història era tant o més interessants que alguns dels articles del mercat.

Cotxe d'època al Portobello Road Market
Cotxe d’època al Portobello Road Market

Pastissos, cupcakes, muffins…

Tot tipus de dolços tenen cabuda en el mercat de Portobello Road. Qui el visiti amb gana està condemnat a gastar-se unes quantes lliures. Nosaltres vem comprar cupcakes quan aquí encara no estaven de moda i no els havíem pogut tastar.

La Laura que no l’apassiona tot allò que és molt dolç només tastar-lo va fer cara de: “Massa dolç pel meu gust…”. Cal dir que després d’haver-ne menjat aquí n’hem tastat de més bons que els que vem comprar allà.

Cupcakes del mercat de Portobello Road
Cupcakes del mercat de Portobello Road
Dolços al Portobello Road Market
Dolços al Portobello Road Market

Segurament us portarà una estona visitar-lo sencer però sempre podeu fer una parada en alguna cafeteria de per allà per agafar forces.

No sé com descriure en paraules la visita a aquest marevellós mercat, però només us diré que passejar-hi escoltant la música del artistes del carrer enamoraria a qualsevol. El barri de Notting Hill en general és un barri en què més d’un voldria viure-hi i, si sou a Londres, li heu de reservar un dia.

David al Portobello Road Market
David al Portobello Road Market
Portobello Road al capvespre
Portobello Road al capvespre

Què has de saber del Portobello Road Market

Dia de mercat d’antiguitats: Dissabte.
Parada de metro propera: Notting Hill Gate (Central, District i Circles lines)
Visites complementàries: Si aneu a Portobello Road Market podeu aprofitar per visitar Hyde Park. L’entrada superior del parc no es troba lluny d’aquí.
Pàgina web oficial amb horaris i més informació

I tu? Has estat al Portobello Road Market? Què és el que més et va agradar? Deixa’ns el teu comentari!