El viatge a Cracòvia el vem planejar de forma molt diferent a la resta de viatges que havíem fet fins ara. Normalment quan decidim anar a un lloc el primer que fem és reservar el viatge i després ja ens informem sobre barris i agafem l’allotjament.

Aquest cop va ser diferent perquè com jo – Laura – estic a l’atur no sabia si em sortiria una feina a última hora.  Així el primer que vem agafar va ser l’apartahotel amb cancelació gratuïta per si de cas i 15 dies abans de marxar vem agafar l’avió. Per sort el preu del vol estava al mateix preu que feia un parell de mesos, sinó ens haguéssim plantejat el quedar-nos a Barcelona.

En aquest viatge ens vem decantar per allotjar-nos en un aparthotel perquè com volàvem amb equipatge de mà i amb roba d’hivern, que ocupa molt, volíem estalviar-nos haver de portar tovalloles. En alguns albergs sí que et donen tovalloles, però no volíem provar sort i amb els preus de Cracòvia ens ho podíem permetre.

Estada

L’estada hagués estat immillorable si no hi haguéssim tingut problemes per pagar amb targeta de crèdit. Tot i que vem esperar fins a l’últim dia per pagar, el banc de l’aparthotel no va solucionar un problema que tenien amb la màquina de targetes i vem haver de buscar una casa de canvi per canviar tots els euros que ens quedaven per zlotys.

On dormir a Cracovia - Aparthotel Pergamin

On dormir a Cracovia – Aparthotel Pergamin

¡Ahorra!

Oferta: Auschwitz + Minas de Sal en un día

Ver oferta

Localització

Crec que vem encertar de ple amb l’elecció de l’aparthotel. La seva localització era immillorable. Ens trobàvem a 5 minuts caminant de l’estació de tren i de bus i a la mateixa distància de la Plaça del mercat (Rynek Glowny).

Serveis

Com us deiem abans el que més ens interessava d’allotjar-nos a un aparthotel era el no haver de portar tovalloles.

On dormir a Cracòvia: Bany de l'Aparthotel Pergamin

On dormir a Cracòvia: Bany de l’Aparthotel Pergamin

L’aparthotel també disposava de Wi-Fi gratuïta. Creiem que és la Wi-Fi d’un allotjament que més hem utilitzat perquè vem trucar a la família via internet, vem utilitzar les xarxes socials i inclús una nit que no podíem dormir vem veure el Cracòvia (programa de TV3) en temps real.

Igual que a molts hotels de Londres teníem una tetera elèctrica per escalfar l’aigua, infusions i cafè de sobre a la nostra disposició.

On dormir a Cracòvia: Aparthotel Pergamin Cracòvia

On dormir a Cracòvia: Aparthotel Pergamin Cracòvia

Un altre servei que no vem utilitzar però que oferia l’aparthotel eren paraigües gratuïts per si no t’havies emportat el teu, l’havies perdut o s’havia trencat.

Personal

El personal de l’aparthotel va ser molt amable i no vem tenir cap problema amb l’idioma.

Valoració final

En general la nostra valoració de l’Aparthotel Pergamin és de 9.5 sobre 10, un hotel a prop del centre, barat i que us recomanem. Ens va costar 19.35€ per persona i nit. L’única pega que li vem trobar va ser el problema a l’hora de pagar, que ens van dir que sí que acceptaven targetes de crèdit i a l’arribar vem veure que només podíem pagar en efectiu pel problema que abans us hem comentat.

Informació útil de Cracòvia

  • Vols a Cracòvia: Nosaltres vem tenir sort de trobar vols molt barats, 65 euros anada i tornada, ja que era temporada baixa. Sempre busquem en Skyscanner i intentem ser flexibles en dates.
  • Què veure a Cracòvia: Aquests són els nostres imprescindibles de Cracòvia. Podeu llegir més sobre el nostre viatge aquí.
  • On canviar Euros per Zlotys: No canvieu a l'aeroport, us diem quin és el millor lloc dins de Cracòvia.
  • Entrades del camp de concentració d'Auschwitz: Depenent l'època de l'any no cal reservar, nosaltres no ho vem fer i no vem tenir cap problema, però si aneu en temporada alta millor reservar. Tenim una entrada amb el pas a pas de com fer-ho.
  • La nostra guia de Cracòvia: Aquí us donem més dades d'interés sobre la ciutat.