Diuen que les comparacions són odioses, segurament sigui cert i la raó per la qual a mi -Laura-no em va agradar Venècia. Després de visitar Bruges tenia massa expectatives.
Malgrat que David i jo no tenim la mateixa opinió d’aquesta ciutat italiana, sí que coincidim en el que considerem visita obligada. Així que a l’entrada d’avui us deixarem amb els nostres imprescindibles, també seran els vostres? ¡Seguiu llegint i ho comprovareu!

Piazza San Marco

La Piazza di San Marco és el cor d’aquesta ciutat italiana i la plaça més bonica de la ciutat. Dels diversos monuments que trobem a la plaça nosaltres destacaríem la Basílica de San Marco, la Torre del Rellotge i el Campanile de San Marco. Aquest últim si sou de Barcelona o l’heu visitat us recordarà les torres que hi ha a l’avinguda Reina Maria Cristina amb el MNAC de fons.

Què veure a Venècia: Piazza San Marco

Què veure a Venècia: Piazza San Marco

Pont dels sospirs

El Pont dels sospirs és un dels ponts més coneguts i fotografiats pels turistes que viatgen a Venècia. Aquest pont connecta el Palau Ducal amb l’antiga presó de la Inquisició. Explica la llegenda que els ciutadans de Venècia escoltaven els sospirs dels presoners jutjats al Palau Ducal que creuaven el pont just abans de morir.

Què veure a Venècia: Pont dels sospirs

Què veure a Venècia: Pont dels sospirs

Passeig en góndola pel Gran Canal i altres canals de Venècia

Quan penses en Venècia és difícil que no et vingui al cap una gòndola amb el seu gondoler i tu passejant per la ciutat al so del “Oh sole mio!“. Passejar pels seus canals en una d’elles és una forma de descobrir aquesta ciutat i una experiència que recomanem que visqueu almenys una vegada a la vida.

Què veure a Venècia: Venècia des d'una gòndola

Què veure a Venècia: Venècia des d’una gòndola

Pont de Rialto

Fins 1854, l’única manera de creuar el Gran Canal era el Pont de Rialto. Ara és un dels principals atractius turístics per la seva bellesa, vistes i botigues de joieria, marroquineria, roba i sabates.

Què veure a Venècia: Pont de Rialto

Què veure a Venècia: Pont de Rialto

Palau Ducal

Aquest edifici de color rosa i columnes blanques és una mostra de l’estil gòtic italià. En els seus sostres trobem pintures de Tintoretto i altres pintors venecians. Es pot fer una visita a les càmeres secretes i visitar les cel · les, sales d’interrogatoris i de tortures que es troben al soterrani del palau.

Què veure a Venècia: Palau Ducal

Què veure a Venècia: Palau Ducal

 

Fotografies

Piazza San Marcoflyone  a Flickr
Pont dels sospirs | ohsarahrose  a Flickr