El Coliseu romà és un dels monuments més espectaculars que trobem a Europa i és de visita obligada per tots aquells que decidiu anar a Roma.Coliseu romàJo he estat dos cops a aquesta ciutat italiana i els dos cops he entrat al Coliseu perquè et permet retrocedir en el temps i imaginar-te els gladiadors lluitant, la gent cridant… és una visita que recomano molt.

Interior Coliseu romà

Visita improvisada al Coliseu romà

El primer cop que vaig anar a Roma va ser una cosa improvisada, estàvem a Florència i d’un dia per l’altre vem decidir agafar el tren i en 4 horetes plantar-nos a Roma per passar el dia. Al Coliseu hi havia bastanta cua i vem haver d’esperar una estona per comprar les entrades i després una estona més per poder entrar.

Com estalviar-se cua al Coliseu romà?

La segona vegada que vaig estar, com era un viatge planejat, vaig llegir que podies comprar l’entrada al Palatino (l’entrada del Coliseu i el Palatino és conjunta) i estalviar-te la cua per comprar l’entrada o almenys no fer tanta cua. Òbviament després, al Coliseu, has de fer la cua per entrar. Però una cua que t’estalvies!

La nostra sorpresa a l’arribar a la taquilla del Palatino és que aquell dia, 25 de setembre, l’entrada era gratuïta. La veritat és que no sabem el per què però a altres atraccions turístiques com les termes de Caracaia també era gratis l’accés.

Tot i tenir tants anys està bastant ben conservat (ja vem parlar a EDM que hi havia una part havia patit despreniments) i les seves dimensions impressionen moltíssim. Dóna certa claustrofòbia imaginar-te als gladiadors lluitant per sobreviure en aquell immens estadi (comparable a estadis de futbol d’avui en dia) i no poder escapar-ne.

La part on es preparaven els gladiadors (sota la pista de combat) es troba descoberta i es poden veure els passadissos des dels diversos miradors que trobem al llarg de tot el coliseu.

Interior Coliseu romà