Nosaltres, tot i que no vem tenir l’oportunitat de viure els jocs de Barcelona ’92 perquè érem molt petits, volem recordar-los.

Estadi Olímpic Lluís Companys o de Montjuïc

Estadi Olímpic Lluís Companys

Després de molts esforços per part de molta gent va arribar el moment de la inauguració dels Jocs Olímpics. L’acte inaugural va tenir lloc a aquest estadi i la intenció era reflectir el caràcter europeu i la vitalitat mediterrània de la ciutat. 

En aquest estadi van començar els jocs però també van acabar. La flama olímpica encesa amb un fletxa per Rebollo va cremar fins el 9 d’agost amb la cerimònia de clausura.

A part d’aquestes cerimònies, van tenir lloc les proves d’atletisme.

Aquest estadi va ser on jugava el R.C.D Espayol des de que es va enderrocar l’estadi de Sarrià fins que es va construir l’estadi de Cornellà-El Prat.

Palau Sant Jordi

Palau Sant Jordi

Al Palau Sant Jordi vem veure la gimnàstica rítmica i les finals de voleibol i handbol.

Ara aquest palau s’utilitza per fer grans esdeveniments com podrien ser concerts, motocross freestyle, partits de bàsquet, etc…

Piscines Bernat Picornell

Piscines Bernat Picornell

La natació, la sincronitzada i la interminable final de waterpolo van tenir lloc a aquestes piscines que han sigut seu de mundials de natació.

Actualment aquestes piscines s’hi pot anar pagant 5,63 € (preu d’adult). A dia d’avui ja estan obertes al públic i ho seran fins al 23 de Setembre.

INEFC

INEFC

L’ INEFC de Barcelona és la seu de l’Institut Nacional d’Educació Física de Catalunya i és on es formen llicenciats en educació física i esport. Durant els Jocs Olímpics s’hi van celebrar les competicions de lluita lliure i grecoromana.

Museu Olímpic i de l’Esport Joan Antoni Samaranch

Museu Olímpic i de l'Esport

Davant de l’Estadi Olímpic trobem des de l’any 2007 el Museu Olímpic i de l’Esport. Aquí hi trobem peces relacionades amb l’esport que intenten reflectir l’esperit olímpic. També hi trobem un “espai d’ídols” en que hi ha protagonistes destacats de l’esport.

El museu va acollint exposicions temporals i té un preu de 4,50€. Si voleu més informació entreu a la seva pàgina web.

Torre de Comunicacions de Montjuïc

Torre Calatrava

També amb motiu dels Jocs Olímpics del ‘92 es va construir al costat de l’estadi de Sant Jordi la Torre de comunicacions de Montjuïc, obra de Santiago Calatrava. Es coneguda popularment com la Torre Calatrava. Té una alçada de 136 metres i s’ha convertit en un símbol de la muntanya màgica de Barcelona.

Torre Calatrava

Fotografies

Estadi Olímpic | Diliff a Viquipèdia
Palau Sant Jordi | J D Mack a Flickr
Muntanya de Montjuïc | Jaume Meneses a Flickr
Museu Olímpic | Jordiferrer a Viquipèdia
Torre Calatrava de comunicacions i estadi olímpic | 122 a Flickr

Fonts: bcn.cat i Viquipèdia