L’edifici del Parlament de Budapest el trobem a la zona de Pest i és un dels edificis més representatius de la ciutat. Aquest edifici d’estil neo-gòtic, basat en el disseny de Westminster, va ser construït a la vora del riu Danubi.

Parlament de Budapest des del Bastió dels pescadors

Parlament de Budapest des del Bastió dels pescadors

Parlament de Budapest

Parlament de Budapest

Per nosaltres el Parlament de Budapest és el parlament més bonic que hem vist i podríem atrevir-nos a dir que segurament serà el més maco que veurem.

Història del Parlament de Budapest

L’edifici, de finals del segle XIX, va ser escollit en un concurs públic per buscar al millor arquitecte per construir el Parlament d’Hongria. L’arquitecte guanyador d’aquest concurs va ser Imre Steindl, qui no va poder veure la seva obra acabada, ja que es va quedar cec uns mesos abans de la inauguració.

En aquella època el Parlament de Budapest va ser el parlament més gran del món. Actualment és el tercer més gran del món darrere del de Romania i del d’Argentina.

Parlament de Budapest

Parlament de Budapest

Parlament entre les cases de Budapest

Parlament entre les cases de Budapest

Les millors vistes del Parlament de Budapest

Si voleu gaudir de les millors vistes del Parlament de Budapest, us proposem dos opcions.

La primera opció és anar a l’altre costat del riu, a Buda i anar fins al Bastió dels Pescadors, un dels nostres imprescindibles de Budapest sense cap mena de dubte. A part de gaudir de grans vistes de Pest i del parlament també veureu un dels grans atractius de la ciutat. La primera fotografia d’aquesta entrada està feta des d’allà.

La segona opció és fer un creuer pel Danubi. Nosaltres vem fer un de nit amb la companyia Legenda. Va ser tot un encert fer-lo de nit i veure el parlament il·luminat.

Parlament de Budapest per la nit

Parlament de Budapest per la nit

Construcció dels parlaments finalistes

Per demostrar que Hongria podia seguir sent una potència després de la separació d’Àustria, no en va tenir prou amb tenir el parlament més gran del món i va decidir construir els tres finalistes d’aquest concurs a la mateixa plaça Kossuth Lajos.

El tercer edifici finalista, la medalla de bronze del concurs, va ser l’edifici que actualment acull el Ministeri d’Agricultura d’Hongria.

Ministeri d'Agricultura d'Hongria

Ministeri d’Agricultura d’Hongria

La medalla de plata, que va estar a punt de treure el primer lloc a l’actual Parlament de Budapest, va ser l’edifici que en un principi va ser el Palau de Justícia i que actualment és el Museu Etnogràfic.

Museu Etnogràfic de Budapest

Museu Etnogràfic de Budapest

Visites al Parlament de Budapest

En la nostra estada a Budapest no vem entrar al Parlament. Tot i així, sabem que hi ha visites guiades tots els dies de la setmana. Aquestes duren una hora aproximadament i es pot fer en diversos idiomes, entre ells en castellà. A la pàgina oficial del parlament podeu consultar els horaris de les visites en els diferents idiomes i els preus.

Vista lateral del Parlament de Budapest

Vista lateral del Parlament de Budapest

Després de llegir l’entrada i veure les fotografies dels diferents edificis que optaven a Parlament de Budapest nosaltres haguéssim tingut molt clar el primer lloc.

I vosaltres? Què opineu? Haguéssiu construït el mateix edifici o us agrada més algun dels altres dos?