Budapest, capital d’Hongria, s’està tornant una de les ciutats més populars de l’est d’Europa. Nosaltres feia temps que desitjàvem anar-hi, ja que ens havien parlat molt bé d’aquesta ciutat, però els desorbitats preus dels vols ens havien fet anar a altres destins. Com som tan bons els Reis Mags ens van portar el viatge que feia tant temps que volíem fer.

Els banys termals eren per nosaltres una de les imatges típiques d’aquesta ciutat. Mirant per internet i en guies de viatge parlaven dels banys termals com un imprescindible d’aquesta ciutat. No podem estar més d’acord amb això!

A la ciutat trobem molts banys termals. Els més populars són els de l’hotel Gellért i els Széchenyi, d’aquest últim us parlarem avui.

Façana principal dels Banys Széchenyi a Budapest

Façana principal dels Banys Széchenyi a Budapest

Història dels Banys termals Széchenyi

La tradició dels banys termals va ser portada pels turcs a Budapest. Els banys Széchenyi van ser construïts entre l’any 1903 i 1913 i deuen el seu nom a un polític i escriptor hongarès, István Széchenyi. El seu edifici d’estil neo-barroc està construït sobre dues fonts d’aigua termal.

Es tracten dels primers banys construïts a la ciutat de Pest i un dels més grans de tota Europa.

Entrada als Banys Széchenyi a Budapest

Entrada als Banys Széchenyi a Budapest

Visita als Banys termals Széchenyi

Ens feia il·lusió visitar aquests banys de nit, ja que les piscines més grans són les de l’exterior i estan il·luminades a la nit. A part d’aquestes, els banys compten amb 18 piscines més, 10 saunes, cabines de vapor, tractaments facials i d’altres, tot i que nosaltres només vem pagar per l’entrada bàsica, que inclou accés a totes les piscines.

Les piscines eren molt modernes. Tot i tractar-se d’un edifici de principis del segle passat les piscines van ser renovades totalment l’any 1999.

La temperatura exterior de 0ºC va fer que anar fins a les piscines exteriors en banyador no fos la tasca més fàcil del viatge. Tot i així, després de córrer fins a l’aigua, s’agraïa la temperatura de 30ºC d’aquestes piscines.

Piscina exterior als Banys Széchenyi a Budapest

Piscina exterior als Banys Széchenyi a Budapest

Piscina exterior als Banys Széchenyi a Budapest

Piscina exterior als Banys Széchenyi a Budapest

És típic veure gent gran local jugant a escacs en aquestes piscines. No sabem si era per l’hora què vem anar, però la majoria de gent que vem veure eren turistes… una llàstima! Haurem de tornar per reptar a algú a una partida!

També volem dir-vos que vem anar una mica tard, i és que a les 19h comencen a tancar algunes de les piscines interiors, el que fa que no puguis gaudir de totes les piscines i que la resta s’omplin més. Tot i així, al visitar-ho entre setmana no vem trobar molta gent.

Piscina interior als Banys Széchenyi a Budapest

Piscina interior als Banys Széchenyi a Budapest

Propietats dels banys termals

Les piscines dels banys Széchenyi contenen calci, magnesi, bicarbonat… Això fa que sigui molt recomanat per les propietats terapèutiques. Van bé per a l’artritis, el dolor a les articulacions o per a tractaments de recuperació ortopèdics i traumatològics.

Localització dels Banys Széchenyi

Els banys Széchenyi es troben a dins del City park de Budapest. Està bastant proper al centre i en unes quantes parades de metro de la línia groga i arribareu. La parada es diu igual que els banys així que és fàcil de trobar.

Reservar l’entrada del balneari Széchenyi per internet

Si voleu anar sobre segur i anar amb l’entrada als banys termals ja comprada, podeu reservar-les aquí. D’aquesta manera us podreu evitar cues quan aneu i entrar directament al balneari. El que hem enllaçat és l’entrada per a un dia complet i et dóna accés a les 3 piscines exteriors i 15 cobertes. Si al final decidiu no anar es pot cancel·lar fins un dia abans de la visita.