De tots els viatges que hem fet, que no són tants com voldríem, una de les coses que se’m quedarà sempre a la memòria són les coses que he menjat. Al tornar i rememorar un viatge, associo el menjar al lloc en el que l’estava menjant o a l’inrevés.

No he pogut resistir-me a compartir amb tots vosaltres aquesta experiència.

Cafè i mercat de Borough a Londres

Londres ha sigut la ciutat en la que he provat els cafès mes dolents del món i un dels més bons que provaré mai. No cal dir que cadenes com l’Starbucks la trobaves a qualsevol lloc de la ciutat, però com a cafè no es pot dir que sigui gaire cosa. Investigant una miqueta vaig veure que molta gent recomanava una cafeteria que es trobava al costat del mercat de Borough, anomenada Monmouth. Els records d’estar visitant aquest mercat l’associo al sabor d’un cafè digne d’un premi. Si aneu a Londres i us agrada el cafè us ho recomano!

Cafè a Monmouth a Londres

Mercat de Borough de Londres

Formatge i tranquil·litat a Edam

El poblet d’Edam, a Holanda és conegut pel seu formatge, i tot i ser una cosa típica no deixa de ser un imprescindible. I més si t’agrada el formatge. La imatge que tinc d’Edam és de provar diferents tipus de formatge per intentar decidir quin seria el que em portaria problemes de sobrepès a la maleta a l’hora de tornar. Llàstima de no haver pogut veure el mercat de formatges…

Botiga de formatges a Edam

Edam

Crêpe de xocolata al Moulin Rouge

Quan vem ser a París, fa poc més de mig any, vem estar a Montmatre i vem anar caminant fins al Moulin Rouge. De camí em vaig comprar una crêpe de xocolata i recordo estar veient el molí mentre me’l menjava. La veritat és que ens va decepcionar una miqueta, tot i que segur que si l’haguéssim vist de nit hagués estat millor. He sentit a dir que no és un bon barri per estar de nit però el proper cop que hi anem crec que ens arriscarem i anirem a veure un espectacle.

Moulin Rouge

Sobrassada i ensaïmades a Palma

Segur que coneixeu que a Mallorca el més típic és la sobrassada i les ensaïmades, però si sou com jo no sabreu que es fa ensaïmada de sobrassada. Sí sí, amb sucre i tot. És una combinació estranya però està boníssima. Vem comprar-ne una a una botiga de queviures de Palma. De tant que ens va agradar vem acabar portant-ne a la família.

Tot i això a vegades no ho associem amb algun menjar típic de la zona. Per exemple, a Palma, també vem sopar a un restaurant italià i vem provar un plat anomenat Brusquetta. Ara sempre que mengi aquest plat me’n recordaré dels dies que vem passar a Mallorca.

Catedral de Palma de Mallorca

Gelat de tres sabors a l’illa Tiberina de Roma

Per últim, a la nostre estada a Roma, vem visitar l’illa Tiberina. Allà hi havia una botiga de gelats on vem comprar un cadascú. Vem seure a un esglaó a menjar-lo i una visita que potser haguéssim estat 10 min la vem allargar tant com per que ara la podem recordar.

Illa Tiberina

I vosaltres què? Quin menjar us fa pensar en alguna ciutat que hagueu visitat?