París és una ciutat de la que mai em cansaré. He estat dues vegades i tornaria sempre que tingués ocasió. La darrera visita la vem fer amb Laura en un cap de setmana fugaç en el què ve, visitar el més important de la ciutat aprofitant fins l’últim minut. Fa uns dies us vem portar fins al cim de la torre Eiffel i avui volem portar-vos a un altre punt alt de la ciutat: la Catedral de Notre Dame.

Història i literatura de la Catedral de Notre Dame

Notre Dame (Nostra Senyora en francès) dóna nom a moltes catedrals del país francòfon, però la de París és la més coneguda de totes elles. El nom es deu al fet que està dedicada a la Verge Maria, mare de Jesucrist. La trobem a la Illa de la Cité, quilòmetre 0 de totes les distàncies desde París a qualsevol punt de França.

Catedral de Notre Dame

Catedral de Notre Dame

La construcció d’aquesta catedral d’estil gòtic és font de moltes llegendes i ha inspirat obres com La Nostra Senyora de París de Victor Hugo, que explica la història després portada a l’animació per Disney del geperut Quasimodo enamorat de la gitana Esmeralda.

El 2013 es van canviar les campanes del seu interior, substituint a les de 1856, prometent als parisencs el so dels segles XIII i XIV.

Interior de la Catedral de Notre Dame

Interior de la Catedral de Notre Dame

Interior de Notre Dame

Interior de Notre Dame

Escala de cargol per pujar la Catedral de Notre Dame

L’entrada a la Catedral de Notre Dame impacta bastant. L’alçada del sostre del seu interior es veu en molt poques catedrals. No m’estranya que sigui dels monuments religiosos més visitats de tot el món, passant 20 milions de persones cada any pel seu interior.

Vem arribar aviat per no fer molta cua, ja que la nostra intenció era pujar a la torre per poder veure París des del seu mirador. Sembla que ens agradi pujar escales, a la Catedral de St.Paul de Londres ja vam fer cul pujant 500 esglaons. Aquesta vegada només eren 387 així que no podíem dir que no. Això si, l’escala de cargol va fer que la Laura, que té asma, arribés a dalt més cansada que mai.

Laura a les escales de Notre Dame

Laura a les escales de Notre Dame

David sortint a la galeria de la Catedral de Notre Dame

David sortint a la galeria de la Catedral de Notre Dame

Vistes de París des de la Catedral de Notre Dame

En arribar a dalt t’adones que aquest lloc és en un dels punts en què millor es pot observar París. Des d’aquest balcó treiem la foto que vam escollir com a foto de París per al blog, ja que l’essència de París es pot veure des d’aquí: el Riu Sena , la Torre Eiffel,  les teulades negres de les cases

Vista de París des de la Catedral de Notre Dame

Vista de París des de la Catedral de Notre Dame

Gàrgoles de la Catedral de Notre Dame

Unes de les coses més impactants d’aquesta visita són les gàrgoles de la catedral. Encara que la seva utilitat és escopir l’aigua de la pluja, la seva vessant artística fa que sigui del més espectacular que es veu en aquesta catedral. El significat d’aquestes imatges d’aspecte demoníac és desconegut. Es parla de diverses teories: dimonis fugint de l’església, animals mitològics que espanten esperits malignes…

Sens dubte són una obra d’art, i és que els escultors de l’època era amb l’únic que podien ser originals. Això era degut que treballaven per a la noblesa i a la resta de construccions seguien les pautes de treball.

Gàrgoles a la Catedral de Notre Dame

Gàrgoles a la Catedral de Notre Dame

Gàrgola a la Catedral de Notre Dame

Gàrgola a la Catedral de Notre Dame

Esperem que aquesta entrada hagi servit perquè et convencis què, si viatges a París properament, la Catedral de Notre Dame és una visita obligada.