Anar a qualsevol ciutat d’Andalusia i no menjar tapes hauria de ser pecat. La Laura va haver d’anar a Màlaga dos dies per un congrés de treball i jo vaig fer l’esforç d’agafar un vol i anar a visitar aquesta ciutat. ? Que malament que ho vaig passar! jaja

Per a mi el menjar va ser una de les parts més importants d’aquest viatge. Normalment ja ho acostuma a ser però si a més la gastronomia local és tan bona, molt millor!

Només arribar a Màlaga em va sorprendre la quantitat de turisme que té. Els creuers que fan parada aquí són un dels motius principals. Una de les pors que tenia en veure tanta oferta de restaurants i bars de tapes era caure en un atrapa-turistes: és a dir car i de mala qualitat.

El Tapeo de Cervantes

Aquesta primera elecció va ser gràcies a José Carlos de La Pròxima Parada. Com ell viu allà vaig dir: qui millor que un local per saber on menjar. Em va donar diverses opcions però sabia que la primera que m’havia dit era la que comptava (el primer lloc que et ve al cap sol ser el teu preferit).

El Tapeo de Cervantes està molt a prop del Teatre de Cervantes (us deixarem un mapa al final de l’entrada amb la ubicació exacta). Veureu que hi ha dos locals: El Tapeo de Cervantes i la Vinería Cervantes. Tots dos són el mateix local i tenen la mateixa carta de plats.

Anar a aquest lloc va ser tot un encert, tant el menjar com el tracte van ser genials. Vam provar plats com les gambes amb mel, els Seitons en vinagre amb guacamole i salmorejo o, el que el mateix cambrer ens va recomanar per ser un dels plats estrella: els daus de tonyina. Com que no som grans apassionats del vi vem prendre tot acompanyat d’una bona cervesa ben fresqueta. Quin luxe de sopar!

On menjar a Malaga - El Tapeo de Cervantes - Tacs de tonyina

On menjar a Malaga – El Tapeo de Cervantes: Tacs de tonyina

On menjar a Màlaga - El Tapeo de Cervantes - Seitons en vinagre amb guacamole i salmorejo

On menjar a Màlaga – El Tapeo de Cervantes: Seitons en vinagre amb guacamole i salmorejo

On menjar a Màlaga - El Tapeo de Catalunya - Gambes arrebossades amb mel

On menjar a Màlaga – El Tapeo de Cervantes: Gambes arrebossades amb mel

On menjar a Màlaga - El Tapeo de Catalunya - Pernil serrà amb formatge

On menjar a Màlaga – El Tapeo de Cervantes: Pernil serrà amb formatge

Cerveseria els Gats

El següent dia per menjar vaig anar una mica més a l’aventura. Aquesta vegada estava jo sol ja que la Laura menjava al congrés. Després de donar una volta per la plaça de Uncibay (un dels llocs amb més restaurants que havia vist) vaig decidir preguntar a algú. Segur que em sortia millor que provar un qualsevol a l’atzar. Vaig veure un home que estava repartint mercaderia que tenia cara de simpàtic: “Que em podria recomanar un lloc per menjar?” Em va dir que la cerveseria que tenia just al costat era del millor en aquesta zona. (Quan ho va dir em vaig fixar que hi havia més gent que a la resta de bars, també hagués estat una bona manera de decidir). Li vaig donar les gràcies i vaig seure en un dels pocs llocs que quedava lliure a la terrassa.

Ja posats a preguntar, vaig preguntar als de la taula del costat que si em recomanaven algun plat, però també era la primera vegada que hi eren així que no em van poder ajudar molt. Així que res, veurem que podem provar. Tot tenia tan bona pinta que va ser difícil decidir-me. Com anava amb gana em vaig demanar 3 canapès: Sardina fumada amb tomàquet confitat, Formatge de cabra amb ceba caramel·litzada i Formatge brie amb anxova. Només escriure ara em cau la bava un altre cop. Ah! Que no us enganyi la paraula canapè com em va passar a mi, si no em creieu mireu com eren a la foto (el plat dels canapés és el mateix que el dels ous estrellats, per que us feu una idea de la mida):

On menjar a Màlaga - Cerveseria Los Gatos: Canapès

On menjar a Màlaga – Cerveseria Los Gatos: Canapès

I això no va ser tot, després venia el plat principal: una ració d’ous estrellats amb pebrots. Vaig menjar genial, tot boníssim, però vaig sortir de la cerveseria Els Gats amb més ganes de migdiada que de fer turisme.

On menjar a Màlaga - Cerveseria Los Gatos - Ous estrellats amb patates i pebrots

On menjar a Màlaga – Cerveseria Los Gatos – Ous estrellats amb patates i pebrots

Altres restaurants que ens van recomanar però no vam tenir temps de visitar

Dos dies en qualsevol ciutat donen per molt poc i sempre et quedes amb ganes de més. Això va ser una mica el que ens va passar a Màlaga. Hi havia tants llocs on anar a dinar que al final vam haver de triar i treure alguns de la llista. Segur que si heu mirat una mica on menjar pensareu que ens hem deixat alguns llocs típics com El Pimpi. Això fa que tinguem ganes de tornar amb més temps. Qui sap, potser ens plantegem fer ruta amb cotxe per Andalusia algun dia i seguim augmentant la llista de llocs on menjar a Màlaga. Mentrestant, ens ajudes deixant els teus llocs preferits en els comentaris?

On menjar a Màlaga: Mapa