Quan vem anar a Madrid no anàvem sols, vem anar amb el meu germà i la seva nòvia. Ella és celíaca així que ens va descobrir una pastisseria sense gluten on més tard vem descobrir que també fan menjars. També vem haver de buscar algun lloc on sopar sense gluten.

Celicioso: pastisseria sense gluten a Madrid

El Celicioso és una pastisseria que va nèixer a Madrid després que al seu propietari li diagnostiquessin que era celíac i de les dificultats que va trobar per menjar fora de casa.

Aquesta pastisseria s’ha especialitzat en fer la vida més dolça als celíacs i als no celíacs. No és que els seus pastissos o cupcakes estiguin bons d’entre els sense gluten, sinó que són inclús més bons que molts dels que tenen gluten.

On menjar a Madrid sense gluten - Entrada del Celicioso Bakery

On menjar a Madrid sense gluten – Entrada del Celicioso Bakery

On menjar a Madrid sense gluten - Cupcakes del Celicioso Bakery

On menjar a Madrid sense gluten – Cupcakes del Celicioso Bakery

On menjar a Madrid sense gluten - Cupcakes i pastissos del Celicioso Bakery

On menjar a Madrid sense gluten – Cupcakes i pastissos del Celicioso Bakery

A Madrid hi ha dos locals, un al carrer Hortaleza 3 i un altre a Barquillo 19, el del carrer Barquillo és molt més xulo. Com us hem comentat abans, a part de dolços, a la carta també trobareu amanides, plats de pasta i altres plats a base d’ou.

La primera tarda, per berenar abans d’anar al veure el musical de El Rey León (què per cert si aneu a Madrid, per nosaltres és un imprescindible), vem comprar una caixa de sis cupcakes pels quatre. Dels millors cupcakes que hem provat!, exceptuant els de l’Irene de la Reina de la Fiesta.

Diuen que el millor cupcake i pastís és el de Red Velvet tot i que a mi no m’agrada perquè porta xocolata. Jo em quedo amb el Cheesecake! ?

Nosaltres només vem provar els dolços i els batuts perquè som molt golafres. El dia que tornem a Madrid, el Celicioso serà parada obligada i ja provarem més coses. Mentres que no tornem només ens queda recordar que bons estaven els cupcakes i els pastissos i esperar que obrin un a Barcelona. Els celíacs i no celíacs ho agraïrem!!

Taberna La Concha: tapes sense gluten a Madrid

A la Cava Baja 7, el carrer més famós per anar de tapes a Madrid, trobem La Taberna La Concha amb una carta de tapes sense gluten. Podeu consultar-la a la seva pàgina web.

Totes les tapes que vem provar estaven boníssimes, però per nosaltres la millor tapa que vem provar la tosta de foie mi-cuit amb melmelada. No té foto perquè ens la vem menjar sense pensar-hi.

On menjar a Madrid sense gluten - Tosta de solomillo a los tres quesos de la Taberna la Concha

On menjar a Madrid sense gluten – Tosta de solomillo a los tres quesos de la Taberna la Concha

On menjar a Madrid sense gluten - Chipirones en su tinta de la Taberna la Concha

On menjar a Madrid sense gluten – Chipirones en su tinta de la Taberna la Concha

Us recomanem les tapes que vem menjar: Chipirones en su tinta, Tosta de solomillo a los tres quesos i la tosta de foie mi-cuit amb melmelada ja què estaven molt bones.

A més a més la cambrera de la Taberna de la Concha és molt simpàtica. Li vem preguntar què tenia de postre i ens va dir que només tenien pastís de xocolata sense gluten. Llavors jo vaig dir que no volia postre perquè, com ja us he comentat, no m’agrada la xocolata. Al cap de cinc minuts va baixar amb un parell de maduixes i nata. Va ser tot un detall!!

Si voleu buscar més restaurants per celíacs, l’Associació de Celíacs i Sensibles al Gluten de la comunitat de Madrid han fet aquest Google maps amb els restaurants que col·laboren amb l’associació.

Informació útil de Madrid