Aquest estiu hem passat uns dies a Mallorca per desconnectar una mica de la rutina. Hem visitat diversos pobles, cales i punts interessants dels que us en parlarem de manera detallada a Equipatge de mà els propers dies.

Ens vem allotjar a una apartament a Cala Ferrara, prop de Cala d’or. El primer que ens va sorprendre va ser que a la televisió només hi havia canals estrangers i ens van haver de muntar un TDT per poder veure el partit del Barça.

El dia que vem arribar se’ns va fer bastant tard així que vem anar a una cala que ens quedava a poca estona en cotxe, la Cala Mondragó.

Cala Mondragó

La Cala Mondragó està a 15 min en cotxe des de Cala d’or i es troba dins del Parc Natural de Mondragó. A l’arribar vem veure el parking del parc natural, que no sabem si és perquè ja era tard, però no vem haver de pagar per aparcar.

Cala Mondragó

La Cala és molt xula, es troba entre els paisatges dels parc natural, i és bastant tranquil·la. Imaginem que durant el dia està més plena.

Una de les coses que ens va sorprendre al banyar-nos en aquesta platja va ser que l’aigua de era molt salada.

Es Trenc, Ses Covetes

Es Trenc, Ses Covetes

La platja d’Es Trenc és l’exemple clar de que no cal viatjar molt per trobar una platja paradisíaca. Sorra blanca, aigua de color turquesa cristal·lina i sense cap risc de taurons.

Es trenc, Ses covetes

L’aparcament d’aquesta platja feia veure que és una platja bastant turística ja que només arribar vem haver de fer cua per entrar-hi. Ens va costar 5€ l’entrada al parking per tot el dia. L’exemple clar de que s’aprofiten de que és un destí turístic es que al bar de la platja oferien dutxa, a 1 euro! En fi… Malgrat això aquesta platja és molt maca i us la recomanem molt si algun dia visiteu aquesta illa.

Cala Varques

Tota la vida recordarem aquesta platja com la de: “segur que és per aquí?”. Aquesta platja ens la va recomanar un amic i al anar amb el GPS vem veure que ens posava per un camí de pedres que semblava no tenir final. Vem decidir deixar el cotxe a mig camí i anar caminant. Després de gairebé mitja hora de recorregut per la muntanya vem arribar a la Cala. Espectacular, havia valgut la pena tota la caminada.

Cala Varques

Aquesta cala és coneguda perquè hi ha una roca amb una cova on la gent s’hi llença des de dalt. Recentment han prohibit que la gent s’hi llenci ja que ja hi hagut diversos accidents i l’atenció mèdica ha hagut d’accedir en helicòpter.

Cala Varques

És una platja seminudista, o almenys això vam deduir en veure que hi havia gent sense roba.

Sa Calobra

Sa Calobra

Per últim vem anar a Sa Calobra. Es troba a la Serra de la Tramuntana i s’hi ha d’anar o bé en vaixell des del Port de Sóller o bé caminant per la muntanya durant 6h. Vem pensar que sent estiu no seria molt adient anar caminant així que vem decidir agafar el vaixell al Port de Sóller. Ens va costar 25€ anada i tornada per un trajecte d’una hora fins a la cala. Definitivament, el lloc més turístic al que vem estar. La platja de Sa Calobra era impressionant, però la quantitat de gent que hi havia no ens va permetre gaudir molt de l’estada.

Sa Calobra

Des d’on et deixa el vaixell hi ha una recorregut d’uns deu minuts que vas caminant per grutes fins arribar al Torrent de Pareis. Aquesta platja atreu a més gent que la cala de Sa Calobra i és on es concentra la major part de la gent que hi arriba en vaixell. Degut a això vem estar poca estona i vem decidir tornar a Sa Calobra.

Fotografies

Cala Mondrago | Random_fotos a Flickr
la playa (Es trenc) | G.e.o.r.g.e a Flickr
Cala Varques…una playa admirable! | bibigeek a Flickr