Avui re-emprenem el nostre viatge a la Barcelona romana. Per si no us en recordeu, a l’entrada de l’altre dia, ens ven quedar l’Aqüeducte romà del carrer Duran i Bas.

Aqüeducte i porta de la muralla romana

Aqüeducte i porta de la muralla romana

Aqüeducte i porta de la muralla romana

Seguim el nostre recorregut per Barcino, per arribar a la següent parada hem de tornar endarrere pel carrer Duran i Bas i girar la primera a l’esquerra. Hem de seguir per aquest carrer, el dels Capellans, fins a la Plaça Nova. Pels que no esteu familiaritzats amb aquest nom, és la plaça de la Catedral. A la Plaça Nova trobem una reconstrucció d’un dels arcs de l’aqüeducte feta al 1958.

El subministrament d’aigua de Barcino es feia gràcies a pous, cisternes i dos aqüeductes que transportaven l’aigua des del riu Besòs i des de la serra de Collserola.

Muralla romana i torres de defensa – Carrer de la Palla

Muralla romana i torres de defensa

Muralla romana i torres de defensa

Abans d’endinsant-nos dins la Barcelona emmurallada agafarem el carrer de la Palla, que està just al costat de l’entrada a la Barcelona romana.

Podem observar part de la muralla i dues torres del segon emmurallat de Barcino (s. IV dC) amb edificacions de l’Edat Mitjana a sobre.

Jaciment arqueològic – Museu d’Història de Barcelona

Un cop hem vist les torres de defensa i la muralla romana tornem a la porta de la muralla i ens endinsem a Barcino. Avancem pel carrer del Bisbe fins el carrer de la Pietat que si seguim canviarà de nom a carrer Santa Elionor fins arribar a la Plaça del Rei.

Jaciment arqueològic - Museu d’Història de Barcelona

Jaciment arqueològic – Museu d’Història de Barcelona

Aquí trobem el jaciment arqueològic de Barcelona romana. Un cop entres al museu has d’agafar un ascensor que et marca l’any actual i et baixa fins el subsòl on trobem restes romanes com una bugaderia i tintoreria, una instal·lació de vi…

Horaris

Dilluns tancat, de dimarts a dissabte, de 10 a 19 h i diumenges de 10 a 20 h.
El 6 de gener, 28 de maig, 15 d’agost, 12 d’octubre, 1 de novembre, 6 i 26 de desembre: de 10 a 14 h.
Dies de tancament anual: 1 de gener, 1 de maig, 24 juny i 25 de desembre.

També podeu veure l’horari a la pàgina oficial.

Preu

L’entrada general costa 7€. Podeu veure tots el preus a la pàgina oficial.
Podeu veure el nostre article sobre museus gratis a Barcelona per veure quins dies podeu entrar gratis al Museu d’Història de Barcelona