Avui viatgem cap a una ciutat a l’est d’Europa, Bratislava. Aquesta ciutat és la capital d’Eslovàquia des de l’any 1993, any en què Txecoslovàquia es va dissoldre per formar dos nous paisos: Eslovàquia i Republica Txeca.

Fa un temps, poc després de começar el blog, us vem parlar d’un atractiu d’aquesta ciutat: les seves estàtues. Ha passat molt de temps i, després de rellegir l’entrada hem pensat que el millor seria tornar a escriure l’entrada. D’aquesta manera també us ho podem mostrar amb les nostres fotografies i explicar la nostra experiència en aquesta ciutat.

Les estàtues de Bratislava es troben en el seu casc històric. La ciutat no és gaire gran així que us podeu recórrer totes les estàtues caminant.

Čumil

Estàtues de Bratislava: Čumil

Estàtues de Bratislava: Čumil

És probablement l’estàtua més fotografiada. I és que no hi ha cap altra ciutat al món que tingui una estàtua que surti del clavegueram. Però el pobre, degut a la seva situació, ha patit atropellaments i en dos ocasions ha perdut el cap. Els responsables de la ciutat, per tal d’evitar que una de les seves estàtues més populars tornés a perdre el cap, van posar una senyal de trànsit indicant que hi ha un home treballant (“man at work”). Si voleu veure-la heu d’anar a la cruïlla entre Panská i Rybarska brána.

Estàtues de Bratislava: Laura amb l'estàtua de Čumil

Estàtues de Bratislava: Laura amb l’estàtua de Čumil

Estàtues de Bratislava: Senyal per advertir als vehicles de l'estàtua de Čumil

Estàtues de Bratislava: Senyal per advertir als vehicles de l’estàtua de Čumil

Schöne Naci

Estàtues de Bratislava: Schöne Naci

Estàtues de Bratislava: Schöne Naci

Estàtues de Bratislava: David amb l'estàtua de Schöne Naci

Estàtues de Bratislava: David amb l’estàtua de Schöne Naci

Commemora a un home, Ignác Lamar, nascut al 1897 que vagava pels carrers de la ciutat amb un frac i un barret de copa i davant de les dames es treia el barret. Aquest home és un personatge molt important a Bratislava. L’estàtua la trobareu molt a prop de l’anterior, al carrer Rybarska brána tocant la plaça Hlavné námestie.

Soldat Napoleònic

Estàtues de Bratislava: Soldat Napoleònic

Estàtues de Bratislava: Soldat Napoleònic

Estàtues de Bratislava: Laura amb l'estàtua del Soldat Napoleònic

Estàtues de Bratislava: Laura amb l’estàtua del Soldat Napoleònic

A la Plaça Major, Hlavné námestie, trobem un soldat Napoleònic recolzat a un banc. Hem de tenir present que les tropes franceses de Napoleó van arribar en un parell d’ocasions a Bratislava.

Soldat a la seva garita

Estàtues de Bratislava: Laura amb l'estàtua del Soldat a la seva garita

Estàtues de Bratislava: Laura amb l’estàtua del Soldat a la seva garita

Molt a prop del soldat Napoleònic, a la mateixa Plaça Major, trobem un soldat a la seva garita que recorda la garita que hi va haver des del segle XVIII fins a mitjans del XIX.

Paparazzi

Aquesta estàtua abans estava a la cruïlla entre els carrers Laurinská i Radnicná. No se li escapava cap famós que pasés pel Cafè Paparazzi. Però fa uns anys van treure el cafè i amb ell una de les estàtues més conegudes de la ciutat. Això nosaltres no ho sabíem i vem passar diversos cops per aquella cantonada dient el Paparazzi hauria d’estar aquí.

Estàtues de Bratislava: David substituïnt al Paparazzi

Estàtues de Bratislava: David substituïnt al Paparazzi

Finalment vem preguntar que havia passat amb l’estàtua i ens van dir que quan va tancar el cafè se’l van endur al restaurant UFO, un restaurant amb forma d’OVNI. No vem arribar a pujar per comprovar-ho perquè s’havia de pagar per pujar, ja que també es mirador. Com ja havíem pujat al Castell de Bratislava vem considerar que les vistes que ens podia aportar no eren millor i que no valia la pena.

Si algú de vosaltres ha estat agraïriem que ens confirméssiu que el Paparazzi està fent fotos des de dalt del UFO.

Hans Christian Andersen

Estàtues de Bratislava: Hans Christian Andersen

Estàtues de Bratislava: Hans Christian Andersen

Estàtues de Bratislava: Hans Christian Andersen

Estàtues de Bratislava: Hans Christian Andersen

L’escriptor de contes com “El patito feo” o “La sirenita”, també té la seva estàtua a Bratislava i està acompanyat de personatges dels seus contes. Esta localitzada al carrer Hviezdoslavovo.

Perquè nos us perdeu cap estàtua us hem fet un mapa