Tant a la Laura com a mi ens encanta visitar indrets del nostre petit país. Ja us hem parlat en altres entrades sobre els pobles medievals de Catalunya, pobles de costa com Tossa de Mar i avui us volem parlar del poble de Camprodon. Feia dies que volíem fer una escapada per Catalunya amb uns amics i vem pensar que anar a aquest conegut poble era una molt bona opció.

Situació de Camprodon

Camprodon és un poble que es troba a aproximadament una hora i mitja de Barcelona en cotxe, concretament a la comarca del Ripollès. Trobem que és una bona distància per fer una escapada improvisada per desconnectar de la feina i sortir de la ciutat.

El Camprodon romànic

Al llarg del dia vem anar visitant els punts d’interès de Camprodon, i el punt més important del poble era el Pont Nou. Aquest pont que creua el riu Ter, va ser construït al segle XII i antigament formava part de la via cap a la Cerdanya. Per nosaltres és el protagonista d’aquest poble així que vem decidir immortalitzar-lo juntament amb el bon dia que feia.

Pont Nou de Camprodon

A Camprodon també trobem el Monestir de St. Pere. Aquest monestir d’estil romànic va ser construït del segle X. Deu segles més tard, al segle XX, es va fer una restauració on es van enderrocar les dependències monacals i es va fer aquest jardí que envolta a l’església – l’única part del monestir que queda en peu avui en dia.

Monestir de Sant Pere a Camprodon

Comerç i restaurants a Camprodon

El poble de Camprodon no és gaire gran i com la majoria de pobles el seu centre neuràlgic sol concentrar-se en un carrer principal. El carrer València de Camprodon és on trobarem la majoria de comerços d’aquest bonic poble.

Mentre caminem per aquest carrer veiem la quantitat de botigues d’embotit que hi ha: pernils, fuets de totes les mides, secallones, formatges de cabra… només veure’ls fan entrar gana a qualsevol. Vem haver d’emportar-nos uns quants d’aquests efímers souvenirs cap a casa. Ens ho demanaven a crits!

Embotit de Camprodon

També hi podem trobar un grapat de pastisseries. A nosaltres ens va cridar l’atenció una botiga de muffins on ens va costar una bona estona decidir de quin gust en compràvem.

La nostra visita a Camprodon va ser d’anar i tornar el mateix dia, però si hi aneu a passar més dies, podeu anar a visitar altres pobles de per allà o inclús fer excursions per la muntanya. També podeu aprofitar la visita per anar a pistes d’esquí, la més propera és la de Vallter 2000.

Si aneu en diumenge a part del que us hem explicat també hi trobareu el mercat del poble.

Paisatge a Camprodon

El poble de Camprodon és molt bonic i mereix l’atenció a l’hora de planificar una excursió des de qualsevol ciutat de Catalunya o Andorra. Segur que hi tornarem!