La Torre Bellesguard és una de les obres més desconegudes d’Antoni Gaudí. Aquest fet segurament es deu a que va obrir les seves portes al públic fa menys d’un any. Nosaltres sabíem de la seva existència però mai havíem trobat el moment de fer una visita fins que vem anar a les Nits Gaudí a la Torre de Bellesguard. Si seguiu llegint us expliquem com va ser l’experiència.

Història de la Torre Bellesguard

La Torre de Bellesguard no és només Gaudí, la història de la Torre Bellesguard es remunta al segle XV, quan va ser residència del rei Martí I l’Humà.

Nits Gaudí a la Torre Bellesguard

Nits Gaudí a la Torre Bellesguard

Degut als problemes pulmonars que patia Martí I l’Humà va haver-se de construir un castell fora de la ciutat emmurallada. Per escollir la localització idònia, el seu conseller Bernat Metge li va dir que havien de d’esquarterar una cabra i repartir els trossos per la falda de Collserola. Segons Bernat Metge, el lloc idòni per establir la residència del rei seria el lloc on es trobés l’últim tros en descomposar-se.

Dos segles més tard, al segle XVII les runes d’aquest castell medieval van servir per fer nit a un dels bandolers més famosos de Catalunya, en Serrallonga. Tot i que ara sembli mentida, aquest indret es trobava a hores a cavall de Barcelona i era un lloc estratègic per controlar tant la zona del mar com la de muntanya.

En Serrallonga va ser enxampat i executat. Per donar exemple va ser esquarterat i les seves restes van ser repartits pels llocs que freqüentava. Diu la llegenda que als murs hi ha emparedades restes d’en Serrallonga. Per aquest motiu aquest castell va deixar de ser conegut com el Castell de Bellesguard i se’l va començar a conèixer com el Castell d’en Serrallonga.

Al segle XIX un famòs comerciant de l’època va encarregar a Antoni Gaudí la construcció de la seva residència d’estiueig. Gaudí influenciat per la història de l’indret va decidir construir un castell a mig camí entre el gòtic i el modernisme en homenatge a Martí I l’Humà.

Nits Gaudí a la Torre Bellesguard

Nits Gaudí a la Torre Bellesguard

Aquesta construcció és la que avui coneixem com a Torre Bellesguard i que podem visitar de dilluns a dissabtes.

Nits Gaudí a la Torre Bellesguard

Si us agrada la música, durant tot l’estiu tenen lloc concerts de diferents estils musicals. Podreu escoltar grups de Jazz, Blues, Guitarra o Música Clàssica segons el dia de la setmana que aneu.

A més d’escoltar l’estil musical que més us agradi, podreu conèixer una mica més de la fascinant història de la Torre Bellesguard mentre preneu una copa de cava.

L’única pega de Nits Gaudí a la Torre Bellesguard? Que ens hagués agradat visitar l’interior de la Torre Bellesguard. Ho tenim pendent per la pròxima!