Divendres amb el pregó de Núria de Gispert a l’Ajuntament de Barcelona van començar les festes de la Mercè, unes festes amb les quals els barcelonins podem gaudir de moltes activitats culturals i espectacles de franc.

Activitats gratis per la Mercè 2014

Com us hem comentat hi ha moltes coses a fer, nosaltres us volem destacar les que trobem més interessants:

Saturno Park

Al Parc de la Ciutadella tenim una de les propostes que més ens ha cridat l’atenció. A la zona de la cascada trobem el Saturno Park, un petit parc d’atraccions dels anys 50-60.

El nom de Saturno Park no és casual, ja que a principis del segle XX al Parc de la Ciutadella trobàvem un parc d’atraccions amb aquest nom.

Els petits de la casa s’ho passaran d’allò més bé i els grans recordaran la seva infantesa.

Entrada al Saturno Park del Parc de la Ciutadella (Mercè 2014)

Entrada al Saturno Park del Parc de la Ciutadella (Mercè 2014)

Saturno Park del Parc de la Ciutadella (Mercè 2014)

Saturno Park del Parc de la Ciutadella (Mercè 2014)

Podeu consultar els horaris del Saturno Park a aquesta pàgina web.

A més, al Parc de la Ciutadella també trobareu moltes més propostes que podeu consultar en aquest link.

Concerts de Txarango

Txarango és un dels grups catalans que més ens agrada. Fa poc, amb motiu del Canet Rock, els vem poder veure en directe i ens ho vem passar molt bé.

La seva música convida a ballar, la veu en directe és bona i l’espectacle que porten en els seus directes fan que siguin un grup molt complet. Si aneu a veure’ls segur que no us decebran!

Horari: 23 de setembre a les 23:30 a la Platja de Bogatell.

Barcekholm

L’Ajuntament de Barcelona any rere any per les festes de la Mercè cedeix la seva façana perquè els barcelonins i visitants de la ciutat comtal gaudim de diferents projeccions, el famós mapping. Aquest any, amb Estocolm com a ciutat convidada, es tracta d’una història de ficció que explica una història d’amor entre l’Ajuntament de Barcelona i el Palau Arvfurstens, el ministeri d’Afers Exteriors suec.

Aquesta projecció també la podran veure els suecs al Palau Arvfurstens.

Podeu veure els horaris de Barcekholm aquí.

Tast de nit als Mercats

Diversos mercats de la ciutat s’uneixen a aquesta proposta gastronòmica nocturna on podrem veure un mercat diferent. Els venedors mostraran un mercat diferent amb tapes creatives i originals.

Mercats que s’uneixen a la iniciativa:

Divendres 20: El de la Guineueta, el de Provençals, i el d’Hostafrancs.
Dimarts 23: El del Carmel.
Dissabte 27: El de Felip II i el de la Barceloneta.

Fira del llibre

A Passeig de Gràcia podeu trobar 34 expositors de llibres. Si us agrada la lectura i teniu algun llibre en ment que no trobeu enlloc potser en aquesta Fira el trobeu.

Jornada de portes obertes al Born Centre Cultural

El dia 24 de setembre l’entrada al Born Centre Cultural serà gratuïta. Es podran visitar tres exposicions: “Barcelona 1700. De les pedres a les persones”, “Fins aconseguir-ho! El setge de 1714” i “Cinc sentències de mort”.

Nit d’Estocolm per la Mercè

Pels que el concert de Txarango no els interessi, el mateix dimarts la ciutat ofereix un homenatge a la ciutat invitada, Estocolm, portant artistes d’aquesta ciutat.

A la Nit d’Estocolm per la Mercè trobarem les actuacions de grups com Postiljonen, Mariam the Believer, Seinabo Sey, Frida Sundemo, Zhala i NONONO. Els trobarem a la Plaça dels Àngels i la Plaça Joan Corominas, les places a un costat i altre del museu MACBA.


Podeu llegir més d’aquesta activitat aquí.

Combinat de circ al castell de Montjuïc

El dimecres, dia de la Mercè, trobarem a un grup d’artistes suecs i catalans fent un circ al castell de Montjuïc.

Pallassos, acròbates, trapezis i malabars seran algunes de les activitats que deixaran amb la boca oberta tant als més petits de la casa com als no tan petits.

L’espectacle es farà a les 11:00h, 14:00 i 17:45. Podeu llegir més d’aquesta activitat aquí.

Concert Jazz In Japan

Dos músics de Jazz japonesos Masahijo Satoh i Akiko Uesugui presenten l’espectacle “Jazz in Japan!” a l’Ateneu Barcelonès el dimarts a les 20:00h.

Si teniu alguna proposta més, compartiu-la amb nosaltres mitjançant els comentaris!