Després d’haver viatjat a diverses ciutats i veure els problemes que suposa no conèixer el funcionament del transport públic a cada ciutat, hem decidit fer una entrada sobre com funciona el transport públic a Barcelona, ​​la nostra ciutat. En aquesta entrada trobaràs tot el que necessites saber sobre el transport públic de Barcelona si viatgeu a aquesta destinació pròximament.

Consell: Si viatgeu a Barcelona i encara no teniu hotel podeu fer servir aquest cercador per trobar l’opció més barata.

Com funciona el transport públic de Barcelona

El transport públic de Barcelona és un sistema integrat. Això vol dir que tots els transports: metro, autobús, tramvia, bus nocturn i tren de rodalies funcionen amb el mateix bitllet. Aquest sistema funciona per zones, com el d’altres ciutats europees com Londres. Hi ha un total de 6 zones però tret que vulgueu sortir de la ciutat de Barcelona amb un bitllet de zona 1 tindreu prou. Si valideu un bitllet d’una zona en zona 1 i intenteu sortir per una estació de zona 2 no us deixarà. Amb la majoria de bitllets pots canviar de transport sense pagar durant 1h i 15 minuts després de la validació. A continuació us expliquem quins bitllets ho permeten i quines són les millors opcions.

Com funciona el transport públic de Barcelona

Com funciona el transport públic de Barcelona

Quins bitllets de transport hi ha i quins són els més útils pel turista?

Bitllet senzill: El bitllet més simple és el d’un viatge que es diu bitllet senzill. Aquest és el més car de totes les opcions i no et permet fer el transbordament entre transports que us hem explicat. No és una bona opció si a no ser que només vulgueu agafar transport públic de manera molt puntual. Heu de tenir en compte que als autobusos no podreu comprar una altra tipus de bitllets que el bitllet senzill. La resta de bitllets es poden comprar al metro. En cas que no no us quedi més remei que comprar un bitllet senzill, heu de tenir en compte que a l’hora de comprar-lo als autobusos no accepten bitllets més grans que de 20€.

Com funciona el transport públic de Barcelona - Màquines de bitllets al metro de Barcelona

Com funciona el transport públic de Barcelona – Màquines de bitllets al metro de Barcelona

Com funciona el transport públic de Barcelona - Tipus de bitllet de transport públic a Barcelona

Com funciona el transport públic de Barcelona – Tipus de bitllet de transport públic a Barcelona

Bitllets de múltiples viatges i HOLA BCN! la targeta per dies de Barcelona

T-Casual: La targeta T-Casual són 10 viatges i és una de les millors opcions si aneu a fer pocs trajectes en transport públic. Amb una mateixa targeta podeu viatjar diverses persones i et permet fer transbordament durant 1h i 15 min després de la validació. Aquesta targeta no és vàlida per anar a l’aeroport de Barcelona en metro. Si aneu a la terminal 2 i teniu aquesta targeta podeu anar en tren des de Passeig de Gràcia o Sants amb un bitllet d’una zona.

Hola Barcelona: Aquestes targetes són d’ús diari, és a dir la vàlides un cop i pots fer-la servir tot el dia tantes vegades com vulguis. Hi ha opció de 2, 3 i 4 dies i necessitareu una targeta per passatger. El millor d’aquesta targeta és que inclou el bitllet d’aeroport amb el metro L9. A més tots els trajectes que feu durant la vostra estada a Barcelona també estaran inclosos. En els últims viatges que hem fet hem anat amb targetes de dies, a Praga amb la Prague Card o a Budapest amb la Budapest Card, i és molt còmode agafar el transport públic sense haver de comprar bitllets. A més hi ha moltes vegades que si haguéssim hagut de pagar no l’haguéssim agafat. Podeu comprar la Hola Barcelona online per quan arribeu a Barcelona no haver de preocupar-vos de comprar-la. A més en aquest cas teniu un 10% de descompte.

Bitllets de múltiples viatges i HOLA BCN! la targeta per dies de Barcelona

Bitllets de múltiples viatges i Hola Barcelona la targeta per dies de Barcelona

Bitllets per anar a l’aeroport de Barcelona en metro

Bitllet aeroport: La línia 9 del metro arriba a l’aeroport del Prat de Llobregat. Per poder sortir en qualsevol de les dues terminals de l’aeroport necessitareu un bitllet d’aeroport. Aquest bitllet es ven per separat dels bitllets normals. Una altra opció és anar amb la targeta de dies Hola BCN! com us hem comentat anteriorment o anar en tren de rodalies.

Tenim una entrada explicant com anar de l’aeroport al centre de la ciutat si us interessa el tema.

Quin és el millor transport per anar per la ciutat?

Això és una mica subjectiu ja que cada transport té els seus pros i contres. La manera més ràpida sol ser el metro. La freqüència de metro durant el dia sol ser de 2 minuts entre metro i metro. Els autobusos solen trigar una mica més i dependreu també del trànsit, però us permetrà veure la ciutat mentre us desplaceu. Heu de tenir en compte que els tramvies no són tan freqüents com en altres capitals europees. A més la freqüència de tots els transports es veu afectada per la nit.

Com funciona el transport públic de Barcelona - Mapa del Metro de Barcelona

Com funciona el transport públic de Barcelona – Mapa del Metro de Barcelona

Com funciona el transport nocturn de Barcelona: NitBus i metro de nit

Barcelona té molta vida de nit i el transport públic s’adapta a aquestes necessitats molt bé.

Per començar hi ha el servei de NitBus, els busos nocturns de Barcelona. Aquests tenen una freqüència d’un autobús cada 20 minuts. A més hi ha prou línies com per moure’t a gairebé qualsevol punt de la ciutat. Funcionen cada dia a partir de les 22:30 aproximadament. Aquí podeu veure cadascuna de les línies del NitBus.

Com funciona el transport nocturn de Barcelona NitBus i metro de nit

Com funciona el transport nocturn de Barcelona NitBus i metro de nit

Els caps de setmana a més a més teniu servei de metro tota la nit de dissabte i el divendres fins a les 2:00h de la matinada. Això si, no espereu la mateixa freqüència que durant el dia. Entre un metro i un altre a la nit poden passar tranquilament 10-15 min.

Sistema de busos verticals / horitzontals

Quan veieu un autobús de Barcelona és probable que us pregunteu que signifiquen les lletres en el número de l’autobús. Aquesta lletra es fa servir des de fa poc per dividir els busos en horitzontals (H) pels que van paral·lels a la mar. Els verticals (V) circulen de forma perpendicular a la mar. Hi ha alguns que van en diagonal (D) però d’aquests hi ha pocs. Amb aquest canvi de línies s’ha augmentat la freqüència d’aquestes linies de busos ja que al ser lineals van mes ràpid.

Integració en apps de Google Maps i Citymapper

Tots els transports de Barcelona estan integrats en apps com Google Maps o Citymapper. Així que si teniu cobertura de dades durant la vostra estada, serà la manera més còmoda de saber quin transport públic utilitzar. Si no teniu dades també podeu comprar-vos 1 targeta SIM de prepagament a l’arribar a la ciutat. L’opció del mapa offline de Google Maps no us permetrà fer consultes de com anar als llocs. Tot i així us pot servir és per tenir un mapa de referència de la ciutat.

Esperem que us sigui d’utilitat i si teniu i qualsevol dubte de com moure-us per la ciutat ens podeu deixar un comentari i estarem encantats d’ajudar-vos! Fins la propera!