Ja fa 20 anys de les olimpíades que van a tenir lloc a la nostra ciutat, Barcelona. I hem decidit fer el nostre petit homenatge a aquest esdeveniment esportiu que va donar a conèixer la nostra ciutat arreu del món.

Barcelona 1992

Abans de les olimpíades

Tot i que èrem molt petits, tenim alguns records de les olimpíades. L’altre dia, quan donàvem voltes a escriure sobre aquest tema, em va venir a la ment un detall que crec que és important. Vaig recordar que a l’estiu del 1991 la meva mare em venia a buscar a la llar d’infants i agafàvem el bus per anar a la platja d’enfront la Rambla de Poblenou. I direu i això que té a veure? Doncs té molt a veure! Perquè la platja que em queda al costat de casa és la de Somorrostro (enfront de l’hotel Arts) o la Nova Icària. Però clar, en aquells moments encara no estaven obertes als barcelonins, ja que estaven construint la vil·la on allotjarien als esportistes. I és que les Olimpíades van significar molt per Barcelona, no només es va obrir al món sinó també al mar.

La vil·la dels esportistes

Els edificis que trobem a la Vil·la Olímpica van ser dissenyats per acollir als millors esportistes del món, però també amb la idea de que en acabar les olimpíades es convertís en un barri residencial.

Cases de la vil·la olimpica

Cases de la vil·la olimpica

La Vil·la Olímpica després de les olimpíades

Actualment la Vil·la Olímpica és un barri residencial amb molta afluència de gent tant de dia com de nit. Durant el dia podem gaudir de les platges, del seu passeig marítim, dels restaurants… i de nit s’ha convertit sense cap mena de dubte en un lloc d’oci nocturn ja que podem gaudir de terrasses, discoteques…

Passeig maritim de Barcelona

Port olímpic

El Cobi, la nostra mascota

Qui no s’enrecorda d’aquell gos tan entranyable? O de la seva cançó? Tot i que han passat vint anys nosaltres ens enrecordem d’ell. I aquesta era la intenció de Mariscal, tot i que en un principi no confiaven en la seva criatura, el Cobi. Perque mai ens oblidem d’ell, cosa impossible almenys en el meu cas, trobem una escultura en el Parc del Port Olímpic.

Escultura cobi

Homenatge als voluntaris

Per recordar a tota aquella gent que desinteresadament va voler posar el seu granet de sorra, es va fer una escultura que podem trobar a la Plaça dels Voluntaris. Aquesta plaça es troba enfront de l’Hotel de les Arts i la Torre Mapfre. L’escultura concretament la trobem en el costat de la Torre Mapfre.

Homenatge als voluntaris

Plaça dels voluntaris