Moltes hores de llum a l’estiu
El nostre segon dia a Amsterdam va començar d’hora, però tot i així ja era de dia. Una de les coses que ens va sorprendre és la quantitat d’hores de llum que tenen a l’estiu, almenys al més de juny. Ens aixecàvem sobre les 7, inclús un dia a les 5, i ja era de dia. Quan marxàvem a dormir, sobre les 22-22:30, encara hi havia llum.
Com evitar cues a la Casa d’Ana Frank
La nostra primera parada era la casa d’Ana Frank. Vem decidir anar a primera hora perquè vem llegir a diversos llocs que era la millor hora per evitar cues. Tot i que vem arribar abans de que obrís, ja hi havia cua. Així que imagineu-vos com estaria a altres hores!
Quan vem anar no es podia, però ara hi ha la possibilitat de comprar l’entrada per internet a la web oficial de La Casa d’Ana Frank. Us costarà 50 cèntims més cara, però us estalviareu temps. Això sí, si teniu el carnet jove i disposeu de temps, us estalviareu 5€ si les compreu a taquilla.
Si quan llegeixes El Diari d’Ana Frank et fiques a la història imagineu-vos estar entre les quatre parets. Estar a la casa on va viure, per desgràcia, els seus últims dies de llibertat no us deixarà indiferents. Creiem que és important conèixer els errors del passat per evitar que es tornin a cometre.
Just al costat de la casa hi ha una estàtua d’una nena que representa a l’Ana.
Museumplein: La plaça dels museus
En sortir de Casa de la Ana Frank vem anar caminant fins Museumplein i vem visitar el Museu Van Gogh i el Rijksmuseum.
Museu Van Gogh
La nostra visita al Museu Van Gogh va ser el que es diu una visita exprés, ja que no apreciem l’art com la gent entesa. Més que res vem entrar perquè crèiem que no podíem marxar d’Amsterdam sense veure certes obres d’aquest pintor.
I amsterdam
A la plaça dels museus trobem unes lletres que s’han convertit en un atractiu turístic de la ciutat holandesa. Es estrany que algú t’ensenyi fotos del seu viatge a Amsterdam i no s’hagi fet fotos amb l’I amsterdam.
Rijksmuseum
Nosaltres vem estar al 2009 i encara estava en obres, així que va ser una llàstima no poder veure la seva façana.
Heineken Experience
Després de veure aquest parell de museus vem anar a visitar la Heineken Experience. Com teníem la I Amsterdam Card l’entrada ens va sortir més barata i amb una consumició de la seva cervesa més.
La primera part d’aquesta visita va ser veure la fàbrica i viure el procés d’elaboració i distribució d’aquesta cervesa. Per viure aquesta experiència vem entrar a una sala de projeccions estil al Sea Odyssey de Port Aventura o el Gaudí Experiència.
Després d’haver-te sentit com una ampolla de cervesa Heineken pots tastar la cervesa.
Si continuem la visita entrem a una part que si no us agrada el futbol la passareu molt ràpidament, però com a nosaltres ens agrada ens ho vem passar d’allò més bé. Aquest espai es deu a que Heineken és el patrocinador oficial de la Champions League. Hi ha una cronologia de samarretes dels equips que han guanyat la Champions, un futbolí, un photocall amb els patrocinadors de la Champions… Podeu reservar l’entrada de la Heineken Experience aquí.
Vondelpark
Un dels parcs que trobem dins la ciutat d’Amsterdam és el de Vondelpark i ens va agradar moltíssim.
Tot i que ara als parcs de Barcelona ja veus gent amb el pícnic, quan nosaltres vem anar, aquí encara no es veia molt i ho vem veure com una diferència cultural.
A part de la quantitat de gent en grupets fent pícnic també ens va cridar l’atenció que els nens es banyaven a les fonts o el que nosaltres consideraríem una font.
Una cultura diferent
Una altre cosa que ens va cridar molt l’atenció de la cultura holandes és que o no tenen cortines o no les utilitzen perquè no tenen res a amagar. Però aquest dia tornant a casa vem passar al costat d’un baix que sí que les tenien corregudes però amb un cartell que deia We are making a baby. La transparència és veu que es un dels seus valors més importants.
El barri vermell
Abans d’anar-nos a dormir i tot i que va ser un dia molt intens vem decidir anar a veure el barri vermell. El famós barri on la prostitució s’exhibeix quan cau la nit. No vem poder fer bones fotografies perquè amb la càmera petita les fotos nocturnes es veuen borroses. També vem poder veure una gran diferencia cultural en aquest aspecte. Està molt acceptat i aquí a més d’un li semblaria fora de lloc. Allà és d’allò més normal.