Quan pensem en la ciutat de Londres se’ns ve al cap el Big Ben, el London Eye, el Tower Bridge… No sé si a vosaltres, però a mi també em ve al cap la Catedral de St. Paul, si més no la seva cúpula, que forma part de l’skyline de Londres.

Catedral de St. Paul

Visita a la Catedral de St. Paul

Tot i que és un dels monuments més importants de la ciutat, és el típic que acostumes a veure per fora però no estàs disposat a pagar 15£ per entrar. Almenys, nosaltres no ho estàvem. Però en la nostra segona visita a Londres vem decidir agafar el London Pass i l’entrada a aquesta catedral era gratuïta.

Vem decidir anar d’hora per evitar aglomeracions, així que a les 9 del matí ja erem dins. Pel que ens havien comentat, el que més ens atreia era pujar a la Golden Gallery per veure les vistes de la ciutat londinenca. Però fins les 9:30 no obrien així que vem aprofitar el temps d’espera, per visitar la cripta i recórrer l’interior de la catedral.

A les 9:30 vem començar a pujar esglaons i més esglaons fins arribar a la Whispering Gallery. Però els 259 esglaons no eren ni la meitat del que ens quedava per arribar a la Golden Gallery.

Escales de St. Paul

Vistes des de la Catedral de St. Paul

Després de pujar molts més esglaons i marejar-nos una mica degut a les diverses escales de cargol vem arribar al “cim” de St. Paul. Cal dir, que si teniu asma, porteu el Ventolín que jo el vaig trobar a faltar! Això sí, les vistes són impressionants, tens Londres als teus peus.

Skyline de Londres des de la Catedral de St. Paul

Skyline de Londres des de la Catedral de St. Paul

Skyline de Londres des de la Catedral de St. Paul

Així que us recomaneu aquesta visita, almenys un cop a la vida s’ha de fer!