Després de molt de temps sense publicar cap entrada de localitzacions de pel·lícules hem decidit tornar amb la Llista de Schindler. Segur que tots, tot i que no l’hagueu vist, heu sentit parlar d’aquesta pel·lícula de Steven Spielberg guardonada amb 7 Oscars. Pels qui no l’hagueu vist, aquesta pel·lícula explica part de la història de la terrible època que va viure la societat polaca durant la Segona Guerra Mundial.

Jo – Laura – des de petita l’havia vist per casa en dos VHS però tenia prohibidíssim veure-la. Un cop em vaig fer gran per una cosa o altra mai m’havia parat a veure-la. Aquest any, setmanes abans del nostre viatge a Cracòvia, la vaig veure amb el David que ja l’havia vist i us la recomano. És una pel·lícula dura però com sempre diem és important conèixer el passat per evitar que tornin a passar coses com aquestes.

Botigues al barri de Kazimierz de Cracòvia
Botigues al barri de Kazimierz de Cracòvia

Kazimierz

La película va ser rodada a Cracòvia, però tot i que les escenes representen el gueto jueu no van ser gravades en aquest barri, ja que s’havia modernitzat. Degut a aquesta modernització, l’escenari escollit per Spielberg va ser Kazimierz, el barri jueu de Cracòvia. Aquest barri no havia canviat des dels anys 40 perquè era un barri on ningú volia viure. Com a dada curiosa dir-vos que des que es va estrenar la pel·lícula aquest barri s’ha convertit en un barri de moda com podria ser El Born de Barcelona o Brooklyn de Nova York. La pel·lícula també va fer que Cracòvia es tornés una ciutat bastant més turística del que era fins aquell moment, ja que la gent volia visitar les localitzacions.

Pati interior entre els carrers Jozefa i Meiselsa
Pati interior entre els carrers Jozefa i Meiselsa

Aquesta és una de les imatges més populars de la pel·lícula. Surt en l’escena en què els nazis estan desallotjant el gueto. El pati el trobareu unint els carrers Jozefa i Meiselsa.

Façana de la fàbrica de Schindler
Façana de la fàbrica de Schindler

La fàbrica de Schindler

La fàbrica de Schindler es troba al costat del gueto jueu, al carrer Lipowa. De les imatges de l’interior de la fàbrica que surten a la pel·lícula només va ser gravada allà l’escena de les escales.

Escala al despatx d'Oskar Schindler
Escala al despatx d’Oskar Schindler

Nosaltres la vem visitar i actualment és un museu de la història de Cracòvia durant els anys d’invasió nazi. Si voleu saber més, podeu llegir la nostra entrada sobre la fàbrica de Schindler.

Pot ser que t’interessi: Visita guiada en español a la Fábrica de Schindler.

Els camps de concentració

Auschwitz i Birkenau són els principals camps de concentració on van ser enviats els polacs que vivien a Cracòvia. Les escenes que representaven els camps no van ser gravades allà. Steven Spielberg va ser incapaç d’obtenir una autorització per part de les autoritats polaques, així que va haver de construir una rèplica exacta del camp de concentració.

Blocs d'Auschwitz
Blocs d’Auschwitz

Fotografies
Pati de Kazimierz – Jennifer Boyer

Informació útil de Polònia

  • On dormir a Varsòvia: Nosaltres vem dormir en aquest hotel y vem estar molt bé. Era molt sencill, pero com només hi anavem a dormir ja era suficient. En bus s'arriba al centre en 10 minuts i prop de l'hotel hi ha un supermercat que ens va ser molt útil.
  • On menjar a Varsòvia: Sabeu que és un bar de llet? Si vols saber més sobre els bars de llet, on menjar i menjar típic de Varsòvia feu una ullada a aquesta entrada.
  • Vols a Cracòvia: Nosaltres vem tenir sort de trobar vols molt barats, 65 euros anada i tornada, ja que era temporada baixa. Sempre busquem en Skyscanner i intentem ser flexibles en dates.
  • On dormir: Nosaltres ens vem allotjar en aquest aparthotel. Ens va costar 19.35€ per persona/nit. Podeu veure la nostra opinió en aquesta entrada: On dormir a Cracovia. També podeu comparar preus d'hotels de Cracòvia en aquest buscador.
  • Què veure a Cracòvia: Aquests són els nostres imprescindibles de Cracòvia. Podeu llegir més sobre el nostre viatge aquí.
  • On canviar Euros per Zlotys: No canvieu a l'aeroport, us diem quin és el millor lloc dins de Cracòvia.
  • Entrades del camp de concentració d'Auschwitz: Depenent l'època de l'any no cal reservar, nosaltres no ho vem fer i no vem tenir cap problema, però si aneu en temporada alta millor reservar. Tenim una entrada amb el pas a pas de com fer-ho.
  • La nostra guia de Cracòvia: Aquí us donem més dades d'interés sobre la ciutat.