Una de les destinacions del 2017 va ser Irlanda. Vaig estar a Dublín 5 dies amb les meves amigues. Vaig tornar a viatjar com fa 10 anys, quan encara no viatjava amb David. Malgrat haver passat 10 anys semblava que haguessin passat uns mesos. Potser és el que té haver-te fet viatgera amb elles, tenim la mateixa forma de viatjar. Però anem al gra, perquè aquesta entrada és per parlar-vos de l’excursió des de Dublín que vem decidir fer per sortir de la ciutat. Dubtàvem entre els penya-segats de Moher i la Calçada del Gegant. Així que vem anar a l’Oficina de Turisme per informar-nos de les diferents excursions.
Al final, vem decidir anar a la Calçada del Gegant perquè l’excursió era més completa. A més de la Calçada del Gegant podríem visitar localitzacions de Juego de Tronos, el pont Carrick-a-Rede i Belfast. Voleu saber més i veure aquests impressionants paisatges? Seguiu llegint!
Excursió a Irlanda del Nord – Dark Edges
A les 6:30 del matí sortia l’autocar amb guia de la companyia Irish Day Tours. Així que ens va tocar matinar més del que és habitual. El punt de trobada és l’antiga església, que ara és una oficina de turisme. O, més fàcil de recordar, l’estàtua de Molly Malone. Cal ser-hi 10 minuts abans que surti l’autocar.
Sobre les 10h del matí vem arribar a Dark Edges. No és la primera parada des de les 6:30, ja que dues hores abans havíem parat per esmorzar alguna cosa en una benzinera.
Dark Edges és una carretera envoltada per faigs que van ser plantades al segle XVIII. La seva bellesa fa que sigui un dels llocs més fotografiats d’Irlanda del Nord. Si us agrada Juego de Tronos, aquesta és una de les localitzacions que veureu durant l’excursió a Irlanda del Nord. Us sona? És el Camí Reial. Encara que sembli molt tranquil i solitari a les fotos, hi havia almenys 50 persones fent-se fotos, 3 o 4 cotxes… Cal tenir molta paciència, rapidesa i ull per poder fer fotos en què no aparegui ningú.
Excursió a Irlanda del Nord – Pont penjant Carrick-a-Rede
Poc després arribem a la nostra següent parada, el pont penjant de Carrick-a-Rede. Per poder creuar el pont cal comprar un tiquet. En el nostre cas, no vem haver de comprar-perquè estava inclòs en el preu del tour i ens el va donar el guia. Des de la recepció de turistes fins al pont penjant hi ha un quilòmetre caminant i podreu gaudir de vistes com aquestes…
El pont penjant de Carrick-a-Rede va ser construït pels pescadors de la zona per poder passar a l’illa de Carrick-a-Rede i comprovar com estaven les xarxes que utilitzaven per a la pesca del salmó. Actualment ja no es pot pescar salmó en aquesta zona a causa de que aquesta espècie està en perill d’extinció. Així que al deixar de fer la seva funció inicial, es va reforçar i es va fer mes segur per poder-li donar un nou ús. Un altre atractiu turístic d’Irlanda del Nord.
Quan arribes al pont veus que es va formant una cua. Hi ha un home a cada costat del pont controlant l’accés. Només poden haver 8 persones al pont al mateix temps. No pots parar ni tornar cap enrere. Tot i que al primer poca gent fa cas, perquè qui no vol fer-se una foto al pont?
Per sort vem agafar un bon dia i el vent no feia que es mogués massa el pont. Però cert balanceig sí que hi havia i ni se’ns va passar pel cap deixar anar les cordes del pont.
Si preferiu anar pel vostre compte, podeu consultar els horaris i els preus en aquesta pàgina web.
Per als fans de Juego de Tronos dir-vos que des del pàrquing on aparca l’autocar podeu veure Larrybane, en la sèrie Terres de Tempestes. Si teniu temps o aneu pel vostre compte us podeu acostar a veure on estava situat el campament de Renley Baratheon.
☝ Aquests tours en espanyol et poden interessar:
Excursió a Irlanda del Nord – Castell Dunluce
Després d’una parada per dinar, agafem l’autocar camí a la Calçada del Gegant amb una parada fugaç a la carretera per poder fer fotos al Castell de Dunluce. O millor dit, les restes del Castell de Dunluce. La localització d’aquest castell li dóna un encant especial.
¿Els fans de Juego de Tronos reconeixeu el Castell de Dunluce? Segurament us costarà de reconèixer. Però aquesta és la màgia dels efectes especials. És el Castell de Pyke, dels Greyjoy, a les Illes del Ferro. També podreu veure-ho a la gran pantalla a la pel·lícula “Les Cròniques de Narnia”. Si voleu fer un tour especific de Juego de Tronos podeu fer aquest per exemple.
Consell: Us recomanem que us porteu un bocata o qualsevol cosa perquè si no tindreu que menjar a corre-cuita restaurant. Poden ser molt ràpids però entre que demanes i ho fan només et queden 5-10 minuts per menjar. Nosaltres, per sort, vem ser previsores i el dia abans ens vem comprar unes amanides i fruita.
Excursió a Irlanda del Nord – Calçada del Gegant
S’expliquen moltes llegendes sobre l’origen de la Calçada del Gegant. Una d’elles, potser la més famosa, explica que Finn (el gegant irlandès) i Benandonner (el gegant escocès) no es portaven molt bé. Finn va començar a tirar roques i va formar un camí, volia enfrontar-se a Benandonner. Però llavors Finn va veure que Benandonner era molt més gran i va decidir fer marxa enrere. Ja era massa tard, Benandonner anava darrere seu. Per sort la dona de Finn va tenir la idea de disfressar de nadó. Quan Benandonner va arribar a Irlanda i va veure un nadó tan gran va pensar que el seu pare seria enorme i va marxa enrere. En fugir va trepitjar amb molta força les roques per enfonsar i que Finn no pogués anar a per ell.
A tots ens agrada el punt de màgia de les llegendes, però com a persona de ciències que sóc, us he d’explicar realment com es va formar la Calçada del Gegant. Aquesta meravella natural, patrimoni de la UNESCO, es va formar fa 60 milions d’anys a causa del refredament molt ràpid de la lava que va sorgir d’esquerdes formades en les plaques tectòniques. En aquest procés de refredament tan ràpid es van formar 40.000 columnes hexagonals.
Des del pàrquing fins a la Calçada del Gegant hi ha aproximadament un quilòmetre i es pot anar a peu o si no us ve de gust caminar o no podeu hi ha un bus que us porta fins allà. Això sí cal pagar per aquest servei.
La Calçada del Gegant, segons la seva pàgina web, està oberta des de la sortida del sol fins al capvespre. El que sí que té horari és el centre de visitants. El podeu consultar en aquesta pàgina web.
Consell: Tingueu compte al fer fotos amb temporitzador i sortir corrents per sortir a la foto. Jo ho vaig fer i em vaig donar un cop amb una de les cantonades de les columnes hexagonals. A la nit tenia el peu super inflat i amb un morat enorme. Per sort no va ser res greu i vaig poder seguir gaudint del viatge, però em vaig emportar un “bon record” de la Calçada del Gegant.
Excursió des de Dublín a Irlanda del Nord – Belfast
Amb el tour d’Irish Day Tours et donen la possibilitat de contractar un Tour per Belfast amb els típics taxis negres. Nosaltres no el vem agafar. Vem preferir visitar Belfast pel nostre compte.
Teníem només una hora per poder veure la ciutat. Té edificis molt bonics però ens vem trobar molta gent borratxa a les quatre de la tarda. No sé si serà perquè aquella zona era dolenta, però quan vem anar a veure l’Albert Memorial Clock, vem dir “fem una foto ràpida i marxem”. Ens donava mal rotllo la gent que hi havia als voltants.
Si t’ha agradat el tour que vem fer el podeu agafar en aquesta pàgina web.