Si teniu pensat viatjar i teniu un smartphone amb 3G imagino que sabreu que tant les trucades des de l’estranger com el consum de dades es estratosfèric. Per això us volem donar un parell de consells per evitar això.

Desactivar el roaming de dades i la itinerància de dades

Desactivar el roaming de dades i la itinerància de dades

Per evitar tenir càrrecs no desitjats heu de desactivar la itinerancia de dades a les preferències del vostre mòbil. A més a més, des de fa poc temps totes les companyies estan obligades a poder-te posar un limit de consum de dades a l’estranger, per si l’opció de itinerància de dades estigués activada per oblit no ens causi un ensurt quan tornem de vacances.

Comprar una targeta prepagament a l’estranger

Targetes SIM

Tal i com he dit això suposa tenir un mòbil lliure, però per uns 10/15 € podrem disposar de dades ilimitades o d’un gran nombre de mb.

Quan vem estar a Londres vem utilitzar una de la companyia 3, que era molt barata i tenia micro-SIM per l’iPhone 4.

Amb això podreu disposar de utilitats com google maps amb localització, wikipedia en els llocs que visiteu i fins i tot, per els més addictes, per poder fer check-in a Foursquare en els llocs que visiteu.

Aquesta opció és útil si estarem uns quants dies en el lloc de l’estada, ja que si no no surt molt a compte.

Substituir les trucades per whatsapp o similar

Whatsapp

Si teniu algun familiar que tingui whatsapp podreu substituir les trucades per missatges per whatsapp, d’aquesta manera us sortiran gratuïtes i estalviareu bastants diners durant l’estada.

Trucades molt barates si viatges en grup

Si viatgeu en grup també va bé que us compreu més d’una SIM ja que aixi disposareu de un numero de telèfon del pais que visiteu, amb el qual podreu fer-vos trucades per quedar per la ciutat si esteu en hotels diferents o si teniu plans allunyats.

Wifi a l’Hotel

WiFi

Com a última opció si no us voleu comprar una targeta prepagament, avui en dia la majoria d’hotels disposen de xarxa gratuita wifi. Si no, un altre opció, es si factureu equipatge emportar-vos un router per connectar-lo a l’habitació i generar una wifi amb la connexió cablejada de l’hotel.

Fotos

Targetes Sim | mroach a Flickr
WIFI | miniyo73 a Flickr