En aquesta entrada et donarem els consells que ens agradaria haver sabut abans de visitar Disneyland Paris. Tant pel moment de fer la reserva, com per quan ja hi siguis al parc.

Visita Disneyland Paris en temporada baixa

Els preus varien molt segons la temporada, així que si podeu eviteu l’estiu i altres temporades d’alta afluència com Halloween i Nadal. A la web de Disneyland Paris podeu mirar com varien els preus en funció de la temporada i els dies de la setmana que aneu.

Nosaltres vem anar a finals de setembre de 2022 – just abans de començar la temporada de Halloween – i tot i que encara era temporada alta hi havia moltíssima gent.

Ves mirant els preus de Disneyland Paris

Havíem llegit que segons el país d’origen les ofertes d’hotel i les entrades al parc podien variar. Nosaltres vem estar mirant a la web de Disneyland de diversos països i hi havia la mateixa oferta. Abans, si això et passava podies trucar per telèfon i dir que volies que t’apliquessin l’oferta del país on ho havies trobat més barat. Però és clar, si no ho sabies ja et colaven gat per llebre. 

En una actualització d’un bloc vem llegir que la Unió Europea havia obligat Disneyland a oferir els mateixos preus a tots els països. Així que aquest truc ja no serveix.

Mirar preus a altres països no funciona, però estigueu atents als preus perquè fluctuen d’un dia a l’altre. Un divendres vem veure un preu i quan el diumenge el vem anar a agafar havia pujat uns 100€. Com imaginareu ens vem penedir de no haver-ho agafat el mateix divendres. Com sabem que, almenys en tema vols, el dia de la setmana afecta els preus vem decidir esperar un parell de dies a veure si tornava a baixar. Dilluns res, igual de preu. Dimarts mentre que sopàvem igual de preu. En veure que no variava vem decidir agafar-lo ja no fos cas que tornés a pujar i no poguéssim anar. I sabeu quina va ser la nostra sorpresa? Una hora més tard d’haver-ho mirat havia tornat a baixar al preu de divendres ?.

No us quedeu amb el primer preu que veieu, aneu fent una ullada per veure com evoluciona al llarg de la setmana.

Un cop ho tinguis segueix mirant preus

Després d’haver agafat tot i haver mirat totes les condicions amb lupa, vem llegir que si agafes el paquet d’hotel+parc i en els propers 7 dies baixa el preu et tornen la diferència. I a més et donen 20€ de crèdit per gastar a les botigues dels parcs. Vaja que tampoc no hagués estat un drama si l’haguéssim agafat diumenge. Només hauríem d’haver estat atents si baixava o no.

Així que durant els 7 dies següents a la reserva aneu mirant preus. Qui sap, potser baixa de preu i us porteu una alegria.

Tria bé el teu pla de menjars

Si contractes un pla de menjars pels dies que estaràs al parc fixa’t bé en allò que t’entra. Perquè et pots portar un disgust un cop estiguis al restaurant.

Actualment (finals de 2022) hi ha tres plans de menjar de Disneyland Paris: el Standard, el Plus i l’Extra PlusA la seva web podeu llegir detingudament el que inclou i no inclou cada pla, aquí només us donarem unes pinzellades.

El pla Standard i el Plus inclouen els mateixos restaurants. La diferència és que a l’ Standard , un dinar al dia ha de ser en un restaurant de servei ràpid, i al Plus pots fer els dos àpats en restaurant amb servei de taula o buffet . Moltes vegades això no queda clar i quan et demanen la MagicPass, la targeta de l’hotel que et serveix per entrar al parc i “pagar” els àpats, t’emportes la sorpresa que no t’entra aquest àpat al teu pla.

Per sort això t’ho diuen abans de demanar i pots decidir si vols quedar-te i pagar el menjar en aquest restaurant o anar-te’n. Aquest problema el vem veure més d’una vegada durant la nostra visita a Disneyland i entre que els cambrers no saben explicar-te perquè no passa la MagicPass i que tu no coneixes bé el pla de menjars és un embolic.

Al pla Extra Plus entra el restaurant Auberge de Cendrillon on mentre mengeu o sopeu us visitaran algunes princeses Disney i el sopar amb personatges al Plaza Gardens Restaurant.

Nosaltres vem agafar el pla de menjars Plus ja que volíem anar a diversos restaurants amb servei de taula o buffet i gaudir també aquesta part de l’experiència de Disneyland.

Baixa’t l’App

A l’ App de Disneyland podreu consultar els horaris dels parcs, dels espectacles, els temps d’espera de les atraccions, si en aquell moment estan obertes o tancades per manteniment, si tenen el single rider (després te’n parlarem), les limitacions d’alçada (si n’hi ha)…

A més, és l’única manera que podreu veure un mapa del parc, perquè a la web només podreu veure’l en format llistat. I no us donen cap mapa en paper. 

També necessitareu l’app si voleu reservar taula per dinar a algun dels restaurants de Disney.

Reserva taula als restaurants amb 2 mesos d’antelació 

Els restaurants de Disneyland Paris se solen omplir molt ràpid. Per això us aconsellem reservar amb antelació. A la web posa 2 mesos abans, però millor que ho aneu consultant. Nosaltres gairebé ens vem quedar sense poder anar al Bistrot Chez Rémy, que per a nosaltres era un imprescindible de Disneyland, i això que ho vam mirar dos mesos abans.

Al final vem anar amb tots els restaurants ja reservats, així no ens vem haver de preocupar durant l´estada al parc.

Nosaltres vem reservar a l’Agrabah Cafè, el Chez Rémy, el Walt’s i el Plaza Gardens. Tots són molt recomanables. A part una nit vam sopar a l’hotel i també ens va agradar molt.

Aprofita la Magic Hour

Si us allotgeu en un hotel de Disneyland Paris podreu entrar una hora abans als parcs. Està genial per evitar llargues cues a les atraccions més populars. Nosaltres la vem aprofitar per entrar a la del Buzz Lightyear i a l’Orbitron amb molta menys cua.

Si vas amb un nadó a Disneyland Paris demana el Baby Switch

En el cas que aneu amb un nadó i un nen més gran hi haurà atraccions en què el nadó no pugui pujar. Ja sigui per limitació d’alçada, perquè en aquest moment està dormint o perquè creus que millor que no pugi. En aquest cas podreu pujar per torns amb el més gran demanant el tiquet Baby switch. Aquest tiquet serveix perquè l’altre pare/mare pugi a l’atracció sense tornar a fer la cua (normalment per on fast pass o per les entrades de minusvàlid). 

A la nostra peque li va encantar poder repetir algunes atraccions sense necessitat de fer cua. El passi és vàlid durant tot el dia. Les atraccions per a famílies no solen tenir el Baby switch, ja que en teoria el nadó pot pujar. Però si us pregunteu, probablement us deixaran fer el canvi de pare al moment i tornar a pujar. 

També podeu demanar el Baby switch a aquelles atraccions amb limitació d’alçada. Perquè un adult es pugui quedar fora amb els nens i després l’altre adult pujar sense fer cua.

Estalvia’t cues amb el Single Rider

Algunes atraccions tenen una cua per a single riders i el temps d’espera sol ser força inferior perquè omplen buits. Podeu consultar quines són a l’App. 

Nosaltres ho fem servir per pujar-nos a l’atracció de Star Wars, la Hyperspace Mountain, perquè només volia pujar David. En aquell moment la cua Single Rider eren 10 minuts d’espera ia la cua normal hi havia 20 minuts.

Tingues localitzada la infermeria de Disneyland Paris

A cada parc hi ha una infermeria. La infermeria de Disneyland és a Main Street. Només entrar a la plaça del Castell a la dreta (mirant cap al castell). La de Walt Disney Studios és al Front Lot. Només entrar al parc a la dreta.

És important tenir-les localitzades o tenir descarregada l’app del parc per buscar-la al moment que us calgui. Nosaltres sabíem que n’hi havia una perquè la pediatra dels peques ens ho va dir per si el petit es posava malaltó. També ens va comentar que hi ha un hospital a tocar del parc per si la urgència era fora de l’horari del parc o necessitava una atenció més especialitzada. 

El peque no es va posar malit, però un dels dies la gran es va despertar vomitant i ens vem passar el matí a la infermeria. Per sort, la medicació que li van donar va fer que deixés de vomitar i després de descansar unes hores a la infermeria es va despertar amb molta millor cara i amb l’energia al màxim.

Troba el millor lloc on veure les desfilades de Disneyland Paris

Per veure les diferents desfilades del Parc de Disneyland us aconsellem posar-vos a la zona central de la plaça. Hi sol haver menys gent ja que un cop comencen els espectacles no es pot passar a la zona central.

Ves amb antelació als espectacles amb aforament limitat

Si no us voleu perdre un espectacle aneu a fer cua amb antelació. A nosaltres ens van dir que mínim mitja hora abans. Tot i que després per provar ens vam acostar al de Mickey and the Magician dos minuts abans i vem poder entrar. Tot i que ho vam veure des d’un lateral. També hi ha l’opció de reservar el passi pagant. Nosaltres, almenys els dies que vem ser, ho vam veure innecessari.