Nova York no és només una ciutat, és la Ciutat en majúscules. És el centre del món occidental i la ciutat amb més barreja cultural que hi ha al món.

Estàtua de la llibertat de Nova York

La quantitat d’històries que acull una ciutat, sigui aquesta o una de 10.000 habitants no les podríem explicar en un post, però ens agradaria explicar unes curiositats de Nova York que potser no sabeu.

Brooklyn

Pont de Brooklyn

A Nova York tracten a Brooklyn com un barri més de la ciutat, però per nosaltres podria ser una ciutat sencera com Barcelona. Hi viuen 2,5 milions de persones, gairebé un milió més que Barcelona. Només cal veure el nombre d’estacions de metro que té per veure la seva extensió. Ni més ni menys que 170 estacions.

Pont de Brooklyn

Varen caldre 13 anys per construir el pont que comunica Brooklyn amb Manhattan, i que tant coneixem per moltes pel·lícules. Van ser 8 anys més del previst i va costar el doble del pressupostat.

Central Park

Central Park

Central Park amb Manhattan de fons

A Estats Units no fan les coses per fer-les. Si ho fan, ho fan bé. Que fan un gratacels? Fan l’Empire State. Que fan un parc? Fan un dels parcs urbans més grans del món. Amb una extensió de 3.4 km quadrats i 8000 bancs. La seva extensió supera la del principat de Mònaco.

Taxis

Taxis de Nova York

Com tohom sabem, els taxis són una de les icones més significatives de Nova York. Si us preguntéssim de quin color són no en tindrieu cap dubte, veritat? Doncs aquest color va ser escollit per que el fundador de la Yellow Cab Company va llegir un estudi de la universitat de Chicago que deia que el groc era el color més fàcil de distingir.

Taxis de Nova York

Actualment hi ha 12.700 taxis llicenciats treballant pels carrers de la Big Apple.

Comerç i carrers

A Nova York també trobem el centre comercial més gran del món, amb 11 plantes i 195.000 metres quadrats. El propietari d’aquest centre comercial, Macy’s, va morir junt a la seva dona en el Titanic, al cedir el seu bot salvavides a la seva criada que els acompanyava en el viatge. El podem trobar entre l’avinguda Broadway i la 7a avinguda al carrer 34.

Centre comercial Macy's

Els carrers de Manhattan van d’est a oest i les avingudes de nord a sud de l’illa i la gran majoria dels carrers són números i no noms. Això es va fer per indicar la posició cartesiana dels carrers com si la ciutat es tractés d’un sistema de coordenades. Així seria fàcil identificar la localització d’un carrer respecte el seu nom.

Bagels

Com a ultima curiositat us parlem de menjar. Els bagels són uns panets rodons, amb forat al mig (semblant a un donut) que es fan servir per fer entrepans de tot tipus. És un menjar típic a Nova York on trobem una gran nombre de llocs de menjar ràpid que n’ofereixen.

Bagels

Nosaltres els vem provar a Londres, ja que no hem estat a Nova York, i ens va semblar una combinació molt encertada. El dia que viatgem a Nova York no dubtarem en tastar-los. Si hi aneu aviat, us animem a que també els proveu.

Fotografies

Nova York | laverrue a Flickr
Central Park |  kevin dooley i Ed Yourdon a Flickr
Brooklyn | Randy Le’Moine Photography i A. Strakey a Flickr
Macy’s |  alh1 a Flickr
Taxis |  PeterJBellis i confidentjohn a Flickr
Bagel | Kasia/flickr a Flickr