El viatge que vem fer a la ciutat de Budapest va ser de cinc dies. Per poc que poguéssim volíem reservar un dia per visitar la ciutat de Bratislava, a Eslovàquia. Sabíem que Bratislava, tot i ser un altre país estava bastant a prop de Budapest, això feia que fos possible anar i tornar en el mateix dia.

A diferència d’altres vegades, no ens vem preparar gaire aquesta escapada i el resultat va ser arribar a una ciutat sabent ben poc. Vols saber que ens va passar? Segueix llegint…

Abans de viatjar havíem vist que era fàcil comprar un bitllet allà així que vem decidir no comprar-lo prèviament per internet. D’aquesta manera podíem improvisar una mica quin dia fer l’escapada. És per això que vem comprar el bitllet de tren just el dia abans de sortir, a la mateixa estació de tren Keleti de Budapest. El bitllet era d’anada i tornada i obert. Amb aquest tipus de bitllet pots viatjar en qualsevol moment durant el mes següent des que el compres.

Viatge de Budapest a Bratislava: Bitllet de tren

Viatge de Budapest a Bratislava: Bitllet de tren

Viatge de Budapest a Bratislava

El trajecte durava poc més de dues hores, pel que vem decidir matinar i a les 6am ja érem de camí a l’estació. Durant el trajecte pensàvem que en poc temps passaves d’un país a un altre, però el paisatge no va canviar gaire durant tota l’estona: camps nevats, cases de la perifèria, més camps nevats…

Viatge de Budapest a Bratislava: Vistes des del tren

Viatge de Budapest a Bratislava: Vistes des del tren

Viatge de Budapest a Bratislava: Vistes des del tren

Viatge de Budapest a Bratislava: Vistes des del tren

El paisatge dels afores s’anaven acabant. Va ser llavors que vem començar a pensar en què no sabíem on ens deixaria el tren:

– Pararà al centre de la ciutat? Hi haurà més d’una parada a Bratislava?

No ens havíem plantejat en cap moment que ens hagués pogut deixar als afores, però qui sap! Anàvem gairebé sols al tren així que vem confiar en què sabríem a quina estació baixar. El tren acabava a Berlín així que no ens podíem confiar en quedar-nos fins l’última parada.

Arribada a Bratislava

Poc després de què ens entressin dubtes, vem arribar a Bratislava. El tren va parar una estona així que vem entendre que era la parada principal. Tot i que a la parada posava Bratislava no teníem ni idea d’anar fins al centre, ni tant sols portàvem un mapa!

Viatge de Budapest a Bratislava: Nosaltres amb cara d'adormits al tren

Viatge de Budapest a Bratislava: Nosaltres amb cara d’adormits al tren

El primer que se’ns va acudir va ser preguntar a una noia de la taquilla. Aquesta estava parlant amb la companya de la cabina del costat i no vem entendre que ens va dir, però pel to quan li vem preguntar com anar al centre, vem entendre que no tenia gaires ganes d’explicar-nos. A la segona persona que li vem preguntar va ser a una noia d’una botiga de dolços al sortir de l’estació de tren. Aquesta va ser més amable i ens va apuntar en un paper el número d’autobús que havíem d’agafar.

Comprar el bitllet de bus

Ara riureu. Vem viatjar a Bratislava pensant que havíem de canviar de moneda. Com tant a Cracòvia com a Budapest havíem canviat a la moneda local, vem donar per suposat que Eslovàquia tampoc tindria euro. El que no sabíem és que l’any 2009 va deixar la Corona Eslovaca per entrar a l’euro. Una bona noticia! No hem de buscar on canviar l’efectiu!

El bitllet de bus es comprava a una màquina que hi havia al costat de la parada. Però no tot podien ser bones notícies. Només acceptava monedes i tot el que portàvem eren bitllets. Per poder comprar-lo vem tornar a entrar a l’estació i buscar un altra taquilla on demanar canvi (i intentar explicar en anglès perquè el volíem). Per sort ens va atendre un noi més amable i no ens va posar cap problema.

A la màquina no hi havia gaire descripció de cada tipus de bitllet, així que creiem que vem acabar comprant un més car del que tocava. Estàvem escarmentats de l’experiència a Budapest.

Arribada al centre de Bratislava

Vem agafar el bus i en poc més de 10 minuts érem al centre de Bratislava. Definitivament no ens havia deixat als afores, però la incertesa no ens va deixar tranquils fins aquest moment. El primer que vem fer va ser anar a l’oficina de turisme a preguntar on érem i que ens donessin un mapa.

Viatge de Budapest a Bratislava: Descansant amb Bratislava de fons

Viatge de Budapest a Bratislava: Descansant amb Bratislava de fons

Tornada a Budapest

La tornada fins a Budapest es va fer més curta que l’anada, però teníem moltes ganes d’arribar a l’apartament per sopar i anar a dormir. Havia sigut un dia molt llarg, ja que ens havíem aixecat molt d’hora i viatjar tanta estona ens va deixar fets pols. Després de tot el viatge i el que vem patir vem decidir fer una excepció de menjar tradicional i menjar una hamburguesa que ens va encantar.

Viatge de Budapest a Bratislava: Sopar a l'arribar a Budapest

Viatge de Budapest a Bratislava: Sopar a l’arribar a Budapest