Després d’aquests dies de festes majors a Barcelona i Tarragona, reprenem el nostre particular viatge a Barcino.

Temple d’August

Temple d'AusgustDesprés de veure les restes romanes que hi ha al subsòl de la plaça del Rei, agafem el carrer Santa Elionor (el mateix pel que vem arribar a la plaça) i continuem pel carrer de la Pietat. Girem a mà esquerre pel carrer Paradís fins arribar al Centre excursionista de Catalunya.

A l’interior d’aquesta finca trobem algunes columnes del Temple d’August. La veritat és que impressiona, ja que és un lloc molt petit entre vivendes, i les columnes són gegants. Una d’elles entre finals va estar ubicada a la Plaça del Rei del s. XIX i finals del XX  i posteriorment es va traslladar aquí. Per això és coneguda popularment com la “Columna viatgera”, potser la podríem convidar a un dels nostres viatges! 😛

Horaris

Dilluns de 10 a 14 h, de dimarts a dissabte, de 10 a 19 h i diumenges de 10 a 20 h.
El 6 de gener, 28 de maig, 15 d’agost, 12 d’octubre, 1 de novembre, 6 i 26 de desembre: de 10 a 14 h.
Dies de tancament anual: 1 de gener, 1 de maig, 24 juny i 25 de desembre.

Muralla i portes romanes

Muralla i portes romananes carrer RegomirPer seguir la nostra ruta, hem de seguir pel carrer Paradís fins arribar a la Plaça Sant Jaume. La travessem i agafem el carrer Ciutat fins que passi a dir-se carrer Regomir. A l’interior del centre cívic Pati Llimona podem veure una tros de la muralla i una des les portes de la muralla.

Horaris

De dilluns a divendres de 9 a 14 i de 16 a 21 h i dissabtes de 10 a 14 h i de 16 a 20 h.

Torre romana

Torre Romana plaça dels TraginersSi seguim pel carrer del Regomir i la primera girem cap a l’esquerra arribarem al carrer del Correu Vell. Agafem aquest carrer i arribarem a la Plaça dels Traginers on trobem una de les torres de defensa del segon emmurallat de Barcino. En aquesta plaça a l’estiu hi ha varies terrasses on pots prendre alguna cosa mentre descanses una mica.

Muralla romana i torres de defensa

Si seguim el carrer, sentit Via Laietana, arribarem al carrer Sots-tinent Navarro. Seguint aquest carrer trobarem molts trams de muralla com el del carrer Baixada del Caçador, el del mateix carrer Sots-tinent Navarro i el de la Plaça Ramon Berenguer.

Torres de defensa i muralla Plaça Ramon Berenguer

Fins aquí arriba el nostre viatge per la Barcelona romana. Esperem que us hagueu animat a fer-lo i que us hagi agradat.