La ciutat de Barcelona té moltes coses què veure i fer. A nosaltres ens encanta compartir-les amb tots vosaltres a mesura que en descobrim de noves.

Darrerament estem anant per llocs de la ciutat que no havíem estat mai i descobrint que si t’allunyes del més conegut i turístic, hi ha autèntiques gemmes en brut. Per això, a mesura que descobrim nous llocs, els compartirem amb vosaltres en una sèrie d’entrades que els hi direm Racons amb encant de Barcelona.

A la primera entrada anirem fins al barri de Sant Martí de Provençals, on veurem un lloc que podria estar en un poble qualsevol de Catalunya, però en aquest cas el trobem envoltat d’edificis de 20 plantes.

Com vem conèixer Sant Martí de Provençals?

Quan surto a córrer m’agrada improvisar una mica per on vaig perquè no es faci monòton. A mesura que vaig corrent decideixo cap a on seguir, fins que començo a estar cansat i dono mitja volta. Un d’aquests dies vaig sortir a córrer fins al barri de Sant Martí de Provençals i vaig descobrir l’església de Sant Martí.

Església de Sant Martí i la seva història

L’església de Sant Martí és un edifici que porta aquí més de 500 anys, encara que la data exacta de la seva construcció és desconeguda.

Aquesta església d’estil gòtic va ser víctima dels fets de la setmana tràgica el 1909. Posteriorment, durant la guerra civil, l’església de Sant Martí de Provençals es va cremar i només en va quedar l’esquelet. Posteriorment va ser reconstruida tal i com la podem veure avui en dia.

Ara mateix està envoltada per grans edificis d’habitatges, però abans era el centre de Sant Martí de Provençals, un poble de masies que anys més tard va passar a formar part del nucli urbà de Barcelona.

Església de Sant Martí de Provençals

Església de Sant Martí de Provençals

Església de Sant Martí de Provençals

Església de Sant Martí de Provençals

Església de Sant Martí de Provençals

Església de Sant Martí de Provençals

Hort Urbà a la Masia de Can Cadena

Una altra cosa que em va sorprendre d’aquest lloc és que hi ha un hort urbà molt a prop de l’església de Sant Martí, on famílies del barri tenen la seva pròpia parcel·la. Aquest recinte està al costat de la Masia de Can Cadena. A més, en el mateix recinte podem veure animals de granja com ovelles, cabres o conills. Pobrets, sembla que els tinguem en una exposició per veure’ls de tant en tant.

Edificis d'habitatges al fons de l'hort urbà

Edificis d’habitatges al fons de l’hort urbà

Animals de granja a la Masia de Can Cadena

Animals de granja a la Masia de Can Cadena

Horari de la Masia de Can Cadena

Si ets com nosaltres i no tens cap parcel·la en aquest hort, només podràs entrar al recinte els caps de setmana i els festius de 10h a 14h.

Com arribar a Sant Martí i la Masia de Can Cadena

Si t’ha semblat interessant, deixa un comentari, ens encanta saber la vostra opinió. Si no us voleu perdre les següents entrades de Racons amb encant de Barcelona us podeu subscriure donant-nos el vostre correu.