Si has vist Vicky Cristina Barcelona i ets de Barcelona, segur que hauràs fet com nosaltres i hauràs començat a reconeixer llocs: “això està gravat a la Rambla!”. Hem volgut recopilar totes les localitzacions de Vicky Cristina Barcelona en una sola entrada.

Sembla que a Woody Allen li ha donat per fer pel·lícules de ciutats (Vicky Cristina Barcelona, Midnight in Paris i To Rome with love).

Vicky Cristina Barcelona

La pel·lícula inicialment s’havia de dir Midnight in Barcelona, però durant el muntatge va canviar el nom a Vicky Cristina Barcelona.

A Vicky Cristina Barcelona trobem localitzacions tant de la ciutat comtal, com a Avilés (Astúries) i Oviedo. A continuació us explicarem els llocs que hi surten de la nostra ciutat. Us deixem també la banda sonora per que us ambienteu mentre llegiu aquesta entrada!

Tant l’ajuntament com la Generalitat van aportar diners a la pel·lícula per tal de potenciar el turisme a Barcelona.

Aeroport del Prat

Quan la Vicky (Rebecca Hall) i la Cristina (Scarlett Johansson) arriben a la ciutat, surt la terminal B de l’aeroport del Prat.

Localitzacions de pel·lícules - Vicky Cristina Barcelona: Terminal 1 de l'Aeroport de Barcelona

Localitzacions de pel·lícules – Vicky Cristina Barcelona: Terminal 1 de l’Aeroport de Barcelona

La Barcelona modernista

En diverses ocasions fan turisme per Barcelona i els monuments modernistes de Gaudí i de Lluís Domènech i Muntaner no podien faltar. Trobem escenes a la Sagrada Família, la Pedrera, la biblioteca de l’Hospital de la Santa Creu, al Recinte Modesnita de Sant Pau, al Parc Güell, al carrer dels Til·lers…

Localitzacions de Vicky Cristina Barcelona: Recinte Modernista de Sant Pau

Localitzacions de Vicky Cristina Barcelona: Recinte Modernista de Sant Pau

Localitzacions de Vicky Cristina Barcelona: Terrassa de la Pedrera

Localitzacions de Vicky Cristina Barcelona: Terrassa de la Pedrera

Si vols veure els edificis modernistes de Barcelona pots veure l’entrada que vem fer d’imprescindibles de la Ruta del Modernisme.

Hotel Casa Fuster

En aquest edifici modernista de Lluís Domènech i Muntaner es va rodar una escena on surten la Vicky i la Judy, Patricia Clarkson, assegudes als sofàs del rebedor de l’hotel.

Durant el rodatge Woody Allen va aprofitar per tocar amb el seu grup de Jazz a aquest hotel.

Localitzacions de Vicky Cristina Barcelona: Hotel Casa Fuster

Localitzacions de Vicky Cristina Barcelona: Hotel Casa Fuster

Ubicació: Jardinets de Gracia

Parc d’atraccions Tibidabo

Un dels dies que la Cristina i la Vicky són a la ciutat de Barcelona decideixen passar el dia amb el futur marit de la Vicky i el Juan Antonio (Javier Bardem) a un antic parc d’atraccions. Segur que si ets de Barcelona, automàticament has encertat, van al parc d’atraccions Tibidabo.

 

Localitzacions de Vicky Cristina Barcelona: Parc d'atraccions del Tibidabo

Localitzacions de Vicky Cristina Barcelona: Parc d’atraccions del Tibidabo

La Rambla de les Flors

Hi ha una escena en que la Cristina va a fer fotografies a les botigues de flors de la Rambla. El dia que es va rodar es va fer des de les 7 del matí fins les 12 del migdia i molta gent hi va anar a tafanejar. Tant va ser el rebombori que van haver de tallar aquest transitat carrer de Barcelona.

La rambla de les flors

Plaça Sant Felip Neri

Un altre dels llocs que apareix a la pel·lícula i es dels nostres preferits de Barcelona és la Plaça Sant Felip Neri.

Plaça de Sant Felip Neri

Plaça de Sant Felip Neri

Altres localitzacions de Vicky Cristina Barcelona

També trobem altres indrets com el barri del Raval, la plaça de Sant Felip Neri, el Parc de la Ciutadella, la Rambla Catalunya, el Passeig de Gràcia, el MNAC i el MACBA.

Va córrer el rumor de que hi havia hagut molta pressió durant el rodatge però el mateix Woody Allen ho va desmentir dient que Barcelona era una ciutat que li encanta. Que es una ciutat cosmopolita, energètica molt urbana i que és molt més difícil rodar a Nova York, per exemple.

Fotografies

Las Ramblas – St Jordi day | jezuez471 a Flickr