Fred, molt fred

El fred ja és aquí. Li ha costat bastant però ja tornem a estar a l’hivern. D’un dia per un altre. Sense més. Fa dos dies que anàvem amb màniga curta per casa, i ens abrigàvem una mica per sortir, i ara ens hem de posar 50 capes per poder sortir al carrer.

A mi la veritat és que aquesta època m’agrada molt. És temps d’anar a la neu a esquiar, d’anar a veure poblets freds i estar desitjant arribar a l’hotel amb calefacció o si més no una manta ben calenteta.

Pistes de Pal Arinsal

Avui m’agradaria parlar-vos d’Andorra i de les nostres experiències allà. Nosaltres hi hem estat junts un parell de vegades i ens agrada moltíssim. Jo — David — recordo d’anar a Andorra de petit a veure-hi la família. Aquella època en la que encara podies anar Andorra de compres perquè tot era més barat. Tot i així segueix sent un destí molt turístic i és que pel que costa anar-hi està molt bé.

Dos dies a Andorra

Carrers d'Andorra la Vella

Aviat farà dos anys que vem fer una sortida a Andorra. Vem anar amb uns amics, el David i la Irene. Tant el David com jo volíem que les noies aprenguessin a fer Snow, ja que nosaltres en sabem i ens encanta. Vem enxampar un mal dia, va començar a nevar mentre èrem a les pistes de Vallnord i no va ser el millor per què n’aprenguessin.

Mal dia a pistes d'esquí a Andorra

Per sort vem arribar a un acord. El plan va ser d’anar un dia a pistes i un altre de compres i a Caldea. És un bon plan i no surt tant car com sembla, i tots sortim guanyant alguna cosa.

Caldea

Transport

Si penseu anar-hi en grup el millor és anar en cotxe, ja sigui propi o llogat. Tens més llibertat per anar a pistes i si vols anar a veure pobles de la vora. Això sí, imprescindible portar cadenes per les rodes i saber posar-les. També s’ha de tenir poca por a conduir amb neu i en males condicions. Com a alternativa també podem anar en autobús. Nosaltres hi vem anar un cop des de l’estació de sants.

Allotjament

Quan vem anar amb l’Irene i el David vem anar a un alberg de la Xanascat, que està a la Seu d’Urgell. Ens va tocar en un sorteig del carnet jove. Sembla ser que tenim sort ja que també ens va tocar un cap de setmana a Port Aventura. Bé, tornem a Andorra que em desvio del tema. L’alberg era barat, tot i que només hi anàvem per dormir ja que havíem de passar l’aduana cada cop que volíem anar. Un consell, quan hi passeu no dieu: “Anem de compres” si no voleu que us registrin tot el cotxe. Jeje. Potser per un altre cop anirem a un hotel a dins d’Andorra la Vella ja que entre gasolina i temps invertit surt més o menys al mateix preu.

Fotografies

2010 06 24_Andorra La Vella-10.jpg | Keith Laverack a Flickr
Andorra´07 | Jaume Meneses a Flickr