T’agrada conduir? Avui ens endinsem en el que és conegut com el BMW World, una exposició gratuïta prop de la fàbrica de vehicles bàvars BMW, on podem veure el passat, present i futur de la marca.

La nostra guia de Munic, la Yolanda ja ens havia estat explicant la història de la família Wittelsbach prèviament, i com el dia havia empitjorat va decidir portar-nos al BMW World. L’exposició es troba al barri olímpic de Munic, a una estoneta en metro del centre de la ciutat.

Ritual de comprar un BMW a Munic

L’interior de l’edifici del BMW World sembla com un gran centre comercial, i la combinació de vidre i metall el converteixen en una gran obra arquitectònica. El luxe i la classe dels cotxes estaven reflectits en aquest edifici, que segur els hi havia costat una gran inversió a la marca.

La Yolanda ens va explicar que tot muniquès que es compra un BMW (ben bé una tercera part de la població pel que vem poder veure pels carrers de la ciutat) ve a recollir el cotxe a aquestes instal·lacions. Quan te’l compres se’t demana exactament com el vols, per què sigui un cotxe totalment personalitzat. També va mencionar que era tot un ritual estrenar el cotxe sortint per la rampa principal sobre una catifa vermella com si es tractés d’un esdeveniment de Hollywood. Si més no, part de l’alt preu que has pagat pel cotxe ha de costejar tot aquest espectacle.

BMW World Munich - Entrega de cotxes nous

BMW World Munich – Entrega de cotxes nous

Exposicions de cotxes i motos de BMW

Els últims models de vehicles de la marca estaven exposats allà. T’hi podies pujar i fer fotos com si es tractés d’un parc d’atraccions. Nosaltres, com si fóssim nens petits, vem pujar-nos a totes les motos que vem poder.

BMW World Munich - Exposició de motos

BMW World Munich – Exposició de motos

Provant una moto al BMW World Munich

Provant una moto al BMW World Munich

Cotxes elèctrics i eficiència energètica

Una de les coses que més ens va agradar de l’exposició és l’interés que tenen tant la marca com la ciutat de Munic en convertir el cotxe tradicional de benzina en un coche 100% elèctric i Munic en una ciutat totalment verda. Deien que d’aquí a uns deu anys Munic serà totalment verda, ja que molta part de la gent ja va en bicicleta a gairebé tot arreu, i la resta seran cotxes elèctrics.

També presentaven una tecnologia per carregar per inducció els cotxes al passar per sobre d’unes plaques que anirien sota l’asfalt. Els nens saltaven sobre les plaques que produïen energia i, amb ella, s’encenien uns LEDs de colors.

A l’exposició hi havia dos cotxes elèctrics exposats que ja estan a la venda. La gama més esportiva del cotxe elèctric semblava un cotxe de carreres. Una llàstima no tenir els 100.000 euros que val el cotxe. En aquest no deixaven pujar-s’hi però en l’utilitari sí, i el seu interior semblava d’una pel·lícula de ciència ficció.

BMW World Munich - Cotxes elèctrics

BMW World Munich – Cotxes elèctrics

BMW World Munich - Cotxes elèctrics

BMW World Munich – Cotxes elèctrics

Fàbrica de vehicles i Museu BMW

Just davant d’aquesta exposició està la fàbrica de BMW i es pot visitar si reserves amb antelació. Una curiositat d’aquest edifici és que imita un motor de quatre cilindres. Una llàstima que no tinguéssim reserva per poder-la visitar.

BMW Museum: Museu i fàbrica de BMW

BMW Museum: Museu i fàbrica de BMW

Si us agrada el món del motor, no us podeu perdre aquesta exposició i inclús fer una reserva per veure la fàbrica, que diuen que és inclús millor. Què passeu una bona setmana!

Informació útil de Munic

  • Vols a Munic: Nosaltres vem volar amb Lufthansa des de Barcelona ja que era l'opció més barata, fins i tot millor que companyies low-cost com Vueling. Tot i així sempre està bé comparar amb cercadors com Skyscanner i intentar ser flexibles en dates per trobar els millors preus.
  • On dormir a Munic: Nosaltres vem dormir al Golden Leaf Parkhotel im Lehel i com el seu nom indica, té el metro de Lehel a cinc minuts caminant. Ens va costar 35 € la nit per persona, una mica per sobre del nostre pressupost habitual, però ens va agradar molt. Podeu llegir que ens va semblar en aquesta entrada.
  • Què menjar a Munic: Munic va ser un dels primers llocs on vem començar a provar menjar típic i va ser de les millors decisions que hem pres mai. El menjar bavarès és espectacular. Podeu veure que vem menjar a la entra sobre què menjar a Munic.
  • Què veure a Munic: Podeu llegir la nostra entrada dels 5 imprescindibles de la ciutat de Munic o mirar la categoria Munic per veure que més hem escrit d'aquesta ciutat bavaresa.
  • Excursions des de Munic: Si aneu a Munic no podeu marxar sense visitar el castell de Neuschwanstein. Encara que és molt turístic és un imprescindible per a nosaltres. Si decidiu anar al castell, també podeu visitar el poble de Füssen molt a prop del castell.
  • La nostra guia de Munic: Podreu veure tot el que ens va semblar interessant compartir d'aquesta ciutat. Una mica com aquesta informació útil però més en detall.