Turisme de la Palma ha organitzat unes sessions amb bloggers de les ciutats de Madrid, Bilbao i Barcelona amb el nom La Palma con Sabor. Vam tenir el privilegi de poder assistir a aquesta última i conèixer els sabors de la Isla Bonita de primera mà.

El showcooking La Palma con Sabor

L’esforç que va fer tot l’equip que va organitzar La Palma con Sabor per poder donar a conèixer la seva gastronomia no té preu. Els cuiners que vam conèixer van fer la ruta per Espanya carregats de quilos de menjar. Només dir-vos que a l’avió van portar 200 quilos d’excés d’equipatge! Això són moltes papas a la maleta (que no patates!).

També van tenir llargs trajectes en cotxe, 6 hores de Bilbao a Barcelona, ​​i moltes hores de preparació. Però això no va afectar en l’alegria que ens van mostrar en tot moment. Quin caràcter tan diferent del nostre! Segur que pensen que els de la Península, com ells diuen, som uns sosos.

La Palma con Sabor: Mojo de la Palma

La Palma con Sabor: Mojo de la Palma

Milhojas de Formatge de Cabra amb Ñame

Aquest va ser el primer plat de la nit: el Milhojas de formatge de cabra amb ñame . El Ñame, la capa marró del plat, és un tubercle que està dos anys sota terra i es cuina durant 14 hores.

Milhojas de Queso de Cabra con ñame

Milhojas de Queso de Cabra con ñame

Patudo de salmorra amb salsa de mojo de tomàquet

Patudo és el nom per a la Tonyina Vermella a la Palma. No havíem provat una tonyina com aquest. Per elaborar-lo, la tonyina està durant una hora en aigua amb sal. D’aquesta manera, es produeix osmosi i la tonyina treu tots els líquids que té al seu interior. Després només cal marcar-se una mica i ja tenim el plat gairebé llest. La salsa de mojo de tomàquet és semblant a la salsa romesco catalana.

La Palma con Sabor: Patudo de salmorra amb salsa de mojo de tomàquet

La Palma con Sabor: Patudo de salmorra amb salsa de mojo de tomàquet

Cabrit amb mojo vermell i papas

El segon plat va ser el Cabrit de mojo vermell amb papas. Aquest venia acompanyat del gofio, un cereal que alguns dels bloggers van amassar amb les seves pròpies mans.

Cabrit amb mojo vermell i papas

Cabrit amb mojo vermell i papas

Caneló de albillo crioll amb crema d’ametlla i sopa hortelana

Aquest va ser el postre i per a mi va ser el plat estrella. Aquest plat utilitza productes típics de la Palma i l’elaboració del xef Juan Carlos Rodríguez el converteix en un plat de disseny. Ni molt salat ni molt dolç, una combinació que només vam tenir una queixa: per què no hi ha més?

La Palma con Sabor: Caneló de albillo crioll amb crema d'ametlla i sopa hortelana

La Palma con Sabor: Caneló de albillo crioll amb crema d’ametlla i sopa hortelana

Em va fer gràcia que el xef estava preocupat pel resultat del plat, ja que ens deia que volia saber la nostra humil opinió del plat. Estava provant aquest plat en exclusiva pel showcooking de Barcelona. Juan Carlos, pots estar content, a tothom li va encantar!

Si voleu tastar plats d’aquest xef, el trobareu al restaurant El Jardí de la Sal, que es troba a les Salines de Fuencaliente de la Palma.

La Palma con Sabor: Selfie amb Juan Carlos Rodríguez

La Palma con Sabor: Selfie amb Juan Carlos Rodríguez

La cuina és tot un art i ens van demostrar que a la Palma són uns artistes. Si haguéssim de definir la nit en tres paraules, aquestes serien passió, afecte i alegria. A continuació us deixem un vídeo amb una de les moltes Folías que Mònica, una de les xef, va cantar durant el showcooking de La Palma con Sabor.

Vam poder assistir a aquest showcooking gràcies al servei Blog on Brands, que uneix bloggers i marques per promocionar els seus productes.