El mercat de Sant Antoni és molt més que un mercat corrent. És l’aportació de cultura de molts ciutadans a la ciutat de Barcelona. Els diumenges al matí hi trobem una subcultura on s’ajunten llibreters i lectors, venedors de videojocs i jugadors, gent que ven còmics per poder-se’n comprar més i molt més. Es tracta de la fira d’aquestes característiques més gran del món. Per això és visitat cada diumenge per més de 5.000 persones.

Mercat de Sant Antoni

Història del Mercat de Sant Antoni

Aquesta tradició va començar com a la Fira del Bellcaire que uns consideren que es celebrava a les rodalies del port i, segons d’altres, a la mateixa ubicació en què l’any 1882 s’inauguraria el Mercat de Sant Antoni.

Àlbums de cromos al Mercat de Sant Antoni

Venda de cómics al Mercat de Sant Antoni

Intercanvi de cromos, llibres, còmics…

Actualment és un punt de trobada per a pares i fills amb col·leccions de cromos, on s’intenta aconseguir el número que els hi falta o intercanviar repetits.

Un altre motiu per al que assistir al mercat dominical és que es tracta d’un bon lloc on anar a vendre llibres o còmics antics que ja no es vulguin, o d’anar-ne a comprar més. Aquesta tradició potser s’ha perdut una mica últimament ja que amb portals com Ebay o similars és molt més rentable vendre les coses de segona mà per la xarxa.

Cartell a Mercat de Sant Antoni

Aquesta tradició ha anat passant de pares a fills, transmeten valors culturals com la lectura, la música i el cinema d’una manera econòmica. A més podem trobar relíquies o objectes que no trobaríem a botigues corrents, com jocs descatalogats, consoles antigues, etc.

El mercat de Sant Antoni en obres

El mercat tal i com el coneixem porta en obres des de ja fa uns anys i està previst que s’acabin entre el 2013 i el 2014, si no es troben restes romanes que es diu que hi ha a la part lateral del mercat.

Façana Mercat de Sant Antoni

Si sou per Barcelona o hi viviu us recomanem que us hi passeu una estona un diumenge pel matí i visqueu la il·lusió que molts hi assisteixen buscant l’objecte desitjat des de fa temps.